Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

20.4.2017 - Matkakeskus on Porille todellista brändäystä

Samaan aikaan kun Porin kaupunki on käynnistämässä hieman haihattelulta vaikuttavaa mainosbrändityötään, rakentaa kaupunki Asema-aukiolle uutta matkakeskusta. Vaikka matkakeskus on saanut osakseen arvostelua, lienee hanke kuitenkin Porille paljon tehokkaampaa brändäystä.

Matkakeskus muodostaa valmistuttuaan ensi syksynä juna- ja linja-autoliikenteen yhdistävän solmun, jollainen on ollut useassa muussa kaupungissa jo pitkään. Vaikka rautatieaseman ja nykyisen linja-autoaseman välimatka ei ole nytkään ylivoimaisen pitkä, on asemien yhdistäminen kuitenkin matkustamista helpottava tekijä. Lisäksi matkakeskuksesta on lyhyt matka lentoasemalle, josta ensi viikolla alkavat taas säännölliset reittilennot Helsinkiin ja Tukholmaan.

Kun vielä matkakeskuksen vieressä aloittaa Satakunnan ammattikorkeakoulun uusi kampus, merkitsee Asema-aukion uudistaminen selvää edistystä Porin kaupunkikuvalle. Lisäksi se tasapainottaa keskustan kaupunkirakennetta, joka on viime vuosina valitettavan paljon painottunut Kokemäenjoen pohjoisrannalle.

Jotta matkakeskuksesta saadaan täydellinen, edellyttää se vielä sitä, että rautatieaseman vanhaan asemarakennukseen saadaan palveluja.

Elo-syyskuussa käynnistyvä Porin Linjojen uusi cityliikenne keskussairaalan, matkakeskuksen, kauppatorin ja Puuvillan kauppakeskuksen välillä tukee osaltaan kaupunkirakennetta ja palvelujen saatavuutta.

Matkakeskuksen arvostelijat ovat murehtineet Asema-aukion vanhojen puiden kaatamista ikään kuin kyseessä olisi suurikin puisto. Todellisuudessahan Asema-aukio on ollut yleinen pysäköintialue, jota sisänsä kauniit puut ovat ympäröineet. Matkakeskusta varten on tehty myös uusi vihersuunnitelma, jonka on määrä tehdä keskuksesta lajissaan Suomen vehreimpiin kuuluvan. Näin pitää ollakin, sillä tuleva matkakeskus on osa Porin kansallista kaupunkipuistoa.

Matkakeskuksen lähistön asukkaat ovat olleet huolissaan kasvavasta liikenteestä asuinalueellaan, mutta Satakunnankatu on tähänkin asti ollut Porin vilkkaimpia katuja osana ydinkeskustaa kiertävää kehäväylää.

Laiturikatoksineen matkakeskus maksaa lähes 2 miljoonaa euroa. Se on kuitenkin tulevaisuuteen tähtäävä investointi, joka varmasti saadaan katettua, kun vanhan linja-autoaseman laiturikentät muutetaan kerrostalotonteiksi.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva