Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

6.4.2017 - Vaalityötä tehtävä viimehetkiin saakka

Sunnuntaina pidettävien kuntavaalien tulos voi olla viimeisten gallupien perusteella aivan millainen tahansa erityisesti kolmen suurimman puolueen eli SDP:n, keskustan ja kokoomuksen välisessä kisassa.

Sosialidemokraatit ovat olleet kyselyjen kärjessä koko alkuvuoden, mutta tuoreimmat gallupit osoittavat, että kaikki kolme puoluetta ovat nyt jokseenkin tasoissa.

Se, mikä on todellisuus, nähdään sunnuntai-iltana, kun äänet on laskettu. Siksi kaikki puolueet käyvät vaalikampanjoitaan varmasti viimehetkiin saakka.

Sosialidemokraatit ovat alkuvuoden aikana valmistautuneet jo vaalivoittoon ja nousuun suurimmaksi kuntapuolueeksi, ja se on edelleen hyvin mahdollista. SDP on tehnyt valtakunnallisesti melko hyvää oppositiopolitiikkaa, mikä antaa emmeitä vaalimenestykseenkin. Mutta kuten mm. Satakunnan sosialidemokraattien puheenjohtaja Harri Lehtonen viime viikolla pidetyssä kevätpiirikokouksessa sanoi, mikään ei ole etukäteen varmaa, eikä vaalityössä herpaantumiseen ole mahdollisuutta.

Tiistaina päättyneen ennakkoäänestyksen perusteella voidaan odottaa, että äänestysvilkkaus nousisi hieman verrattuna vuoden 2012 kuntavaaleihin. Tämä olisi myönteistä, sillä viime vaaleissa äänestysprosentti jäi alle 60:n. Nyt ehkä päästään takaisin 60 prosentin yläpuolelle, jos edes osa nukkuvista äänestäjistä on saatu ja saadaan vielä sunnuntaina vaaliuurnille.

Äänestysprosentin nousua on perinteisesti pidetty hyvänä merkkinä sosialidemokraateille, joskin muutkin puolueet katsovat hyötyvänsä siitä.

Vaalikampanja on ollut ainakin tähän asti melko siistiä, joskin eräissä valtamedioissa on jälleen kaivettu esiin sosialidemokraattien raju mollaaminen. Esimerkiksi Alma Median Olli Ainola kävi tällä viikolla sanan säilällä puheenjohtaja Antti Rinteen kimppuun väittäen hänen epäonnistuneen omassa esiintymisessään. Ainolan mukaan näistä vaaleista alkaisi Rinteen lähtölaskenta.

Samainen Ainola kävi SDP:n puoluekokouksen yhteydessä myös Krista Kiurun kimppuun. Silloin paljastui, että kirjoituksen jäljet johtivat SDP:n eräiden konkaripoliitikkojen luokse. Vääjäämättä nytkin herää epäilys, että käydäänkö tälläkin kertaa puolueen sisäistä puheenjohtajapeliä valtamedian avulla.

Puolueen yhtenäisyyden pitäisi nyt kuitenkin olla itsestään selvää. Kaikeksi onneksi ainakin Satakunnassa yhtenäisyys on säilytetty, ja se antaa mahdollisuuden, että demarit pysyvät Satakunnassa suurimpana kuntapuolueena.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva