Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

23.3.2017 - Vaalikuume nousee

Huhtikuun 9. päivänä pidettäviin kuntavaaleihin on aikaa reilut kaksi viikkoa, ja vaalikuume alkaa vähitellen nousta. Vaalien ulkomainonta alkoi Porissa keskiviikkona, ja ennakkoäänestys puolestaan alkaa ensi keksiviikkona 29. maaliskuuta.

Sosialidemokraatit lähtevät vaaleihin gallupjohtajan paikalta, ja puolue tavoittelee valtakunnallisesti suurimman kuntapuolueen asemaa. Kuntavaalit ovat kuitenkin paikallisvaalit, ja kunnittain tilanne vaihtelee suuresti.
Satakunnassa SDP on tällä hetkellä suurin mm. Suomen sosialidemokraattisimmassa kunnassa Harjavallassa sekä Eurassa ja Raumalla.

Porissa sosialidemokraatit menettivät ykköspaikan niukasti kokoomukselle neljä vuotta sitten, ja demarien tavoitteena on ottaa nyt kärkipaikka uudelleen haltuunsa. Siihen on myös mahdollisuus, sillä SDP:n ehdokasasettelu on tänä vuonna Porissa onnistunut hyvin, vaikka puolue ei täyttä 88 ehdokkaan listaa saanutkaan aikaiseksi. Mutta eipä saanut mikään muukaan puolue.

SDP:n 84 ehdokkaan lista on Porin suurin, ja se tarjoaa äänestäjille sekä kokemusta että ilahduttavasti myös nuoruutta.

Porin tiukin kisa käydään juuri demarien ja kokoomuksen välillä. Puolueet ovat tehneet pitkään yhteistyötä Porissa, vaikka aina ne eivät olekaan marssineet tasatahtiin. Kakkospaikalta sosialidemokraatit ovat kuitenkin onnistuneet saamaan suurimman osan omista tavoitteistaan läpi, vaikka takaiskujakin on ollut.

Demarien vastustuksesta huolimatta Porissa mm. toteutettiin viime syksynä kaupungin henkilöstön mittavat lomautukset, jotka teettivät erityisesti sote-palveluja tarvitseville kuntalaisille paljon hankaluuksia, eikä lomautusten vaikutus kaupungin talouteenkaan ollut toivottu.

Katse on nyt kuitenkin tulevassa, ja jos SDP nousee taas Porin suurimmaksi, puolue aikoo viedä Poria nykyistä sosiaalisemmaksi kaupungiksi, jonka asukkaat voivat tuntea kodikseen.

Perussuomalaisten rooli Porin kunnallispolitiikassa jäänee vaalien jälkeen aiempaa pienemmäksi. Siihen vaikuttavat varmasti sekä puolueen valtakunnallinen romahdus että paikallinen eripura.

Vasemmistoliitto on käynyt Porissa yhä pienemmäksi voimaksi, ja onkin mielenkiintoista nähdä, pystyvätkö punavihreät pitämään pintansa vihreitä vastaan, sillä vihreät yrittävät nyt voimalla lisätä kannatustaan Porissa.

9. huhtikuuta nähdään lopulta se, onko puolueiden suurin vastustaja sittenkin nukkuvien puolue. Äänestysaktiivisuus on laskenut vaali vaalilta huolestuttavasti. Puolueiden pitäisi nyt saada nukkuvat liikkeelle.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva