Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

2.3.2017 - Porissa tekopyhä allianssi demareita vastaan

Porin maanantainen kaupunginvaltuuston kokous osoitti jälleen sen, että sosialidemokraatteja vastaan on porvarillisten ryhmien muodostama tekopyhä allianssi. Tekopyhä se on erityisesti siksi, että muissa ryhmissä demareita syytettiin jälleen kerran milloin politikoinnista, milloin asioiden siirtämisestä yli vaalien.

Vanhakantaisesta politikoinnista sosialidemokraatteja syytettiin valtuuston kokouksessa siksi, että ryhmä halusi sivistyssektorin toimialajohtajaksi lehtori Arja Laulaisen, joka on mm. SDP:n edustajana kaupunginhallituksessa ja toiminut ammattiliittonsa OAJ:n valtuuston puheenjohtajana. Demarien mielestä Laulainen olisi kelvannut toimialajohtajaksi siinä, missä tehtävään nyt valittu hallintopäällikkö Esa Kohtamäki, jolla on keskustan jäsenkirja.


Porvariryhmissä ja myös vasemmistoliitossa kiiteltiin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosta rohkeudesta, kun hän ei esittänyt virkaan Laulaista. Rohkeutta perusteltiin sillä, demarien mandaatilla virkaansa valittu kaupunginjohtaja olisi voinut esittää toimialajohtajaksi myös Laulaista. Yhtä rohkea Luukkonen oli porvarien mielestä siksi, että hän esitti konsernihallinnon toimialajohtajaksi kokoomuslaista Lauri Kilkkua.

Allianssi julistikin paatoksella, että Porissa on alkanut uusi aika, jossa ei poliittisia virkanimityksiä ole. Tätä voidaan pitää melkoisena vaalien alusaikaan kuuluvana moralisointina, sillä todellisuudessa kunnallishallinnossa kaikki johtajavalinnat ovat edelleen poliittisia. Mutta Porissa porvarit lähtevät siitä, että vain sosialidemokraatit tekevät politikkaa. Tähän lankaan on mennyt myös alueen valtalehti Satakunnan Kansa. Mitä sitten tekevät kokoomus, keskusta ja perussuomalaiset?

Vaikka viime kunnallisvaaleissa kokoomus nousi vajaan sadan äänen turvin ohi SDP:n Porin suurimmaksi puolueeksi, demareilla on porvarillisessa Porissa edelleen paljon valtaa. Valta perustuu mm. siihen, että kokoomuksen on ollut pakko turvata demareihin, jos se on halunnut yleensäkin johtaa Poria. Demareilla on Porissa usein ratkaisijan paikka, ja sen turvin SDP on saanut läpi omia tavoitteitaan.

Demarit ratkaisivat myös sen, että Ahlaisten tuulivoimakaavaa ei ainakaan tällä kertaa hylätty. Sosialidemokraatit halusivat että, valmistelu jatkuu ja selvitetään saako Mäntyluodon telakka voimaloiden rungot rakennettavakseen ja metallimiehet töitä, ja mitkä ovat tuulivoiman todelliset terveysvaikutukset. Samaa mieltä oli kokoomus.

Outoa on se, että Satakunnan Kansankin kertoo, että vain SDP otti asiassa aikalisän yli kunnallisvaalien. Moinen moralisointi ei ole mitään muuta kuin kuntalaisten harhauttamista.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva