Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

10.2.2017 - Rinne sai vahvan tuen

SDP:n viime viikonvaihteessa pidetty puoluekokous oli menestys niin puolueelle kuin Antti Rinteelle, joka valittiin puheenjohtajaksi toiselle kaudelleen jo ensimmäisellä kierroksella. Rinne sai puoluekokousedustajilta vahvan tuen, mikä antaa hänelle työrauhan viedä sosialidemokraatteja ensin kohti huhtikuun kunnallisvaaleja ja lopulta vuoden 2019 eduskuntavaaleja.

Rinnettä auttoi se, että ensimmäisen puheenjohtajakautensa alun kompastelun jälkeen hän on saanut uuden vaihteen päälle, ja SDP on myös noussut gallupjohtajaksi. Eri asia on, kuinka paljon gallupjohtajuudessa on Antti Rinteen henkilökohtaista panosta.

Sosialidemokraattinen puolue ei ole yhden miehen tai naisen liike, vaan se on kansanliike, jonka politiikkaa tehdään suurella joukolla, ja jonka keulakuva puheenjohtaja on.

Nykytilanne johtavana oppositiopuolueena sai Rinteen puhumaan Lahdessa SDP:stä jo tulevana pääministeripuolueena. Siihen näyttäisikin olevan nyt mahdollisuuksia edellyttäen, että Juha Sipilän (kesk) oikeistohallitus jatkaa kompurointiaan ja sosialidemokraatit saavat terävöitettyä viestiään kansalle.

Yksi edellytys on myös, että SDP pysyy yhtenäisenä. Ei ole salaisuus, että puolueen eduskuntaryhmän sisällä käydään valtataistelua, jonka jäljet näkyivät myös mm. Lahden puoluekokouksessa esimerkiksi Krista Kiurun saamassa kohtelussa.

Päällisin puolin sosialidemokraatit lähtivät puoluekokouksesta kuitenkin yhtenäisenä liikkeenä, eikä puheenjohtajavaalista huolimatta eri ehdokkaiden kannattajien välille syntynyt railoja. Tähän vaikutti tietysti myös se, että Rinteen haastajat Timo Harakka ja Tytti Tuppurainen kävivät sopuisaa kampanjaa.

Lukuun ottamatta porilaisen Krista Kiurun joutumista eduskuntaryhmän valtapelin uhriksi ja hänen saamaansa tylyä kohtelua helsinkiläistoimittajilta puoluekokous jätti hyvän maun myös satakuntalaisille sosialidemokraateille.

Satakunta pääsi tavoitteeseensa, kun puoluehallitukseen valittiin raumalainen kansanedustaja Kristiina Salonen ja puoluevaltuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi porilainen pääluottamusmies Tommi Raunela, kyvykkäitä edustajia kumpikin.
Heidän saamansa paikat eivät ole kuitenkaan pelkkiä istumapaikkoja, vaan Satakunnassa heiltä odotetaan varmasti myös tekoja kotimaakuntansa puolesta.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva