Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

3.2.2017 - SDP:llä ei ole nyt varaa riitelyyn

Sosialidemokraatit kokoontuvat tänään Lahteen puoluekokoukseensa, jossa mm. valitaan puolueelle puheenjohtaja seuraavaksi kolmevuotiskaudeksi. Istuva puheenjohtaja Antti Rinne on saanut haastajikseen Timo Harakan ja Tytti Tuppuraisen.

Kokouksen edellä käyty puheenjohtajakiertue on osoittanut, että ehdokkaat käyvät kisaa hyvässä hengessä. Antti Rinne on selkeä ennakkosuosikki, ja haastajat näyttävät tyytyneen tähän, tai ainakaan he eivät ole lähteneet kampanjoimaan Rinnettä vastaan riidelleen.

Rakentava puheenjohtajakamppailu onkin SDP:lle ainoa mahdollisuus. Antti Rinne on alkuvaikeuksien jälkeen saanut työlleen luottamusta, ja puolueen kannatus on onnistuneen oppositiopolitiikan ansiosta lähtenyt hyvään nousuun. Tosin gallupjohtajuutta on avittanut myös surkeasti politiikassaan epäonnistunut oikeistohallitus.

SDP:llä ei ole varaa pilata kannatustaan sisäisellä riitelyllä. Kun Antti Rinne kolme vuotta sitten haastoi ja Seinäjoen puoluekokouksessa ja täpärästi myös voitti silloisen puheenjohtajan Jutta Urpilaisen, molempien kannattajien välille syntyi joksikin aikaa puoluetta jakava railo, joka on nyt saatu umpeen. Heti Lahden puoluekokouksen jälkeen huhtikuussa ovat vuorossa kuntavaalit, ja puolueen on kyettävä menemään niihin yhtenäisenä.

Kuntavaalit ovatkin ensimmäinen suuri koetinkivi puheenjohtajan edessä, on puheenjohtajana sitten kuka tahansa. SDP:n tavoitteena on nousta taas suurimmaksi kuntapuolueeksi. Se taas on ponnahduslauta myöhempiin vaaleihin, erityisesti vuoden 2019 eduskuntavaaleihin. Niissä demarit tavoittelevat jälleen kerran ykköspuolueen asemaa ja paluuta pääministeripuolueeksi. Ei mitenkään vähäisiä tavoitteita, mutta ne ovat saavutettavissa.

Sosialidemokratia on Euroopassa kärsinyt viime vuosina takaiskuja, mutta merkkejä uudesta noususta on jälleen olemassa. Populismi on osoittanut valtaan päästyään toimimattomuutensa. Näin on käynyt myös Suomessa, jossa perussuomalaiset ovat menettäneet kahden jytkyn jälkeen suurimman osan kannatustaan. Ainakin osa perussuomalaisten kannattajista on palannut sosialidemokraattien kannattajiksi.

Oikeilla ja sopuisilla puoluekokouspäätöksillä SDP:llä on mahdollisuuksia yhä nostaa kannatustaan. Kansa odottaa sosialidemokraateilta nyt tekoja.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva