Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

20.1.2017 - Rinteen asema näyttää vahvalta

SDP:n puheenjohtajaehdokkaiden kiertue saapuu lauantaina Poriin, jossa istuva puheenjohtaja Antti Rinne sekä haastajat Timo Harakka ja Tytti Tuppurainen esittelevät omia tavoitteitaan  puoluejohtajana.

Tähän asti kiertue on osoittanut, että ehdokkaiden välillä on näkemyseroja SDP:n politiikasta, mutta merkittäviä erimielisyyksiä ei heidän välillään ole. Ehdokkaat valmistautuvat parin viikon päästä pidettävään Lahden puoluekokoukseen sopuisasti.

Puheenjohtajan valitsevat 500 virallista kokousedustajaa. Lännen Median kyselyyn vastasi heistä noin puolet, ja kyselyn perusteella Antti Rinteen asema puolueen johdossa näyttää vahvalta.

Rinteen jatkoa puheenjohtajana kannatti 58,5 prosenttia edustajista. Timo Harakan taakse on valmis asettumaan 27,3 prosenttia ja Tytti Tuppuraisen 8,6 prosenttia.

Tosin vajaa puolet kokousedustajista ei vastannut kyselyyn, joten mitenkään varmaa eri Rinteen valinta jatkokaudelle ole. Selvältä näyttääkin, että puheenjohtajan vaalissa tarvitaan kaksi kierrosta, ja toisella kierroksella ovat vastakkain Rinne ja Harakka.

Puoluekokousedustajilla on äänestyksessä vapaat kädet äänestää haluamallaan tavalla, sillä piirikohtaisissa puoluekokousryhmissä ei tehdä ryhmäpäätöksiä puheenjohtajasta. Monesta muusta henkilövalinnasta alueittain kyllä ryhmitytään. Mutta miten, se ratkeaa neuvotteluissa, joita piirien välillä käydään viimeiseen hetkeen saakka.

Kävi puheenjohtajan vaalissa lähes miten tahansa, SDP:llä on nyt hyvä tilanne. Puolue on gallupjohtajana, ja lisää vauhtia sosialidemokraatit hakevat huhtikuun kunnallisvaaleissa.

Seuraavat eduskuntavaalit ovat keväällä 2019, ja SDP menee niitä kohti kaasu pohjassa.

Puheenjohtajavaalilla on toki merkitystä siinä, että samalla sosialidemokraatit valitsevat pääministeriehdokkaan.

Vaikka vaaleihin on vielä kaksi vuotta, on demarien sisällä melko selvää, keiden kanssa he haluaisivat hallitusyhteistyötä. Ei ole ihme, että Lännen Median toisessa kyselyssä kokoomus ja perussuomalaiset ovat demareille epämieluisimmat hallituskumppanit, kun taas mieluisin hallituspohja on kyselyn mukaan SDP:n keskustan, vasemmistoliiton ja vihreiden muodostama punavihreä pohja.

Veri vetää kohti vanhaa punamultaa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva