Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

5.1.2017 - SDP:n puheenjohtajakisan kuviot ovat nyt selvät

Lahden puoluekokouksessa helmikuun alussa käytävän SDP:n puheenjohtajavaalin ennakkokuviot ovat nyt selvillä, kun istuvan puheenjohtajan Antti Rinteen haastajaksi ilmoittautui keskiviikkona myös oululainen kansanedustaja Tytti Tuppurainen. Aiemmin myös kansanedustaja Timo Harakka ilmoittautui kisaan mukaan.

Puheenjohtajan vaali on nyt kolmen kauppa, ja vaali tulee varmasti sävyttämään alkuvuoden poliittista elämää. Ainakin se pitää sosialidemokraatit julkisuudessa sopivasti kunnallisvaalien alla.

Tässä vaiheessa, ja toivottavasti loppuun saakka, kisa on sopuisa, sillä tällä hetkellä puolueiden suosiossa ykkösenä olevalla SDP:llä ei ole varaa menettää kärkisijaansa ainakaan sisäisellä riitelyllä. Muistissa on edellisen puheenjohtajavaalin repivyys, joka jakoi hetkeksi puoluetta varsin ikävästi Jutta Urpilaisen ja Antti Rinteen kannattajiin.

Nyt tilanne on toki muutenkin toinen, kuin kolme vuotta sitten. Silloin varsinkin ay-väessä oli paljon tyytymättömyyttä Urpilaista kohtaan, ja silloin Antti Rinnettä nostettiin väellä ja voimalla puolueen johtoon.

Rinteen alku puheenjohtajana oli tukala, koska demarien kannatus mateli alhaalla, ja kevään 2015 eduskuntavaaleissa puolue menetti asemiaan jääden oppositioon. Viime vuonna SDP:n kannatus lähti kuitenkin onnistuneen oppositiopolitiikan ja epäonnistuneen hallituspolitiikan myötä nousuun, ja tällä hetkellä Antti Rinteen asema on selvästi vankempi kuin kauden alussa. Useiden kyselyjen perusteella SDP:n kentällä luotetaan Antti Rinteeseen.

Mikään itsestään selvyys ei Rinteen valinta kuitenkaan ole. Valinnan tekevät 500 puoluekokousedustajaa maakunnista, ja edustajat vasta muodostavat lopullisia kantojaan.

Sekä Timo Harakalla ja Tytti Tuppuraisella on omat kannattajansa. ja heidän imagonsa puoluejohtajana olisi myös erilainen kuin Antti Rinteen.

Timo Harakka on halunnut esiintyä dynaamisena ajattelijana, ja Tytti Tuppurainen taas korostaa koulutuksen ja kansainvälisyyden merkitystä. Suurista linjaeroista ei ehdokkaiden välillä ole kuitenkaan kyse, sillä sekä Harakka että Tuppurainen ovat kuuluneet Rinteen rinnalla siihen ydinryhmään, joka on hahmottanut demarien oppositiopolitiikkaa. Sen totesi eilen myös Rinne.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva