Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

23.12.2016 - Satakunta sai pätevän maakuntajohtajan

Maakuntavaltuusto valitsi viime viikolla Satakunnan uudeksi maakuntajohtajaksi Rauman kaupungin suunnittelujohtajan Asko Aro-Heinilän, joka seuraa virasta ensi keväänä eläkkeelle jäävää Pertti Rajalaa.

Aro-Heinilän valinta oli selvä, sillä hän sai äänestyksessä 36 ääntä. Vastaehdokkaista neuvotteleva virkamies Katja Palonen sai 12 ääntä ja Ulvilan kaupunginjohtaja Jukka Moilanen 7 ääntä. Spekuloinnille ei siis jäänyt aihetta, ja uusi maakuntajohtaja sai vahvan mandaatin virkaansa.

Vahvana voidaan pitää myös Asko Aro-Heinilän osaamista. Hän on jättänyt vahvan jäljen Rauman viime vuosien kehitykseen. Yhdessä kaupunginjohtaja Kari Kosken kanssa Aro-Heinilä on virkamiehenä pitkälti vastannut kaupungin kehittämissuunnitelmista. Miesten ero on vain siinä, että Aro-Heinilä on saanut luottamushenkilöiden yksiselitteisen tuen, kun taas Koski on joutunut hankaukseen joidenkin päättäjien kanssa.

Asko Aro-Heinilällä on erityisen hyvät suhteet elinkeinoelämään, ja hän tietää, mikä on sen tilanne Satakunnassa. Ei siis ole ihme, että hän haluaa maakuntajohtajana korostaa teollisuuden toimintaedellytysten turvaamista. Maakunnan hyvinvointia lisätään työ edellä, kuten hän sanoo Uuden Ajan haastattelussa toisaalla tässä lehdessä.

Maakuntajohtajan vaali oli voitto sosialidemokraateille, jotka maakunnan suurimpana puolueena ryhtyivät jo hyvissä ajoin varaamaan maakuntajohtajan virkaa itselleen. Myös Pertti Rajala on puoluekannaltaan demari. Erityisesti kokoomuksessa ja perussuomalaisissa demarien aikeet herättivät kritiikkiä. Muissa puolueissa pidettiin osaamista tärkeämpänä kuin puoluekantaa. Samalla arvostelijat kuitenkin unohtivat, että poliittisin perustein valitussa toimielimessä kuten maakuntavaltuustossa puoluepolitiikka näyttelee aina isoa roolia.

Eikä demareilla ei ollut edes vaikeaa osoittaa, että kaksi pätevintä loppusuoralle päässyttä hakijaa, Aro-Heinilä ja kesken loppusuoran luovuttanut ylijohtaja Kirsi Varhila olivat puoluekantansa ohella myös pätevimpiä. Loppupelissä ratkaisevaa oli se, että myös keskusta liputti näkyvästi Aro-Heinilän puolesta.

Kokoomuksella ei näytä olevan Satakunnassa lainkaan pelisilmää, kun sen sitoutumatonta Katja Palosta kannattaneet edustajat ryhtyivät julkisuudessa hurskaasti kiukuttelemaan ja syyttämään demareita ja keskustaa poliittisesta pelistä.

Perussuomalaiset taas nostivat Jukka Moilasen (ex-sd) ehdokkaakseen silkasta protestista.

Nyt valinta on kuitenkin tehty, ja toivoa sopii, että Asko Aro-Heinilä saa kaikkien tuen valvoessaan maakunnan etua keskellä maakunta- ja sote-uudistusten myllerrystä.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva