Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

9.12.2016 - Postin johto tekee kaikkensa heikentääkseen palveluja

Joulun alus merkitsee Postille sesonkia, kun suomalaiset lähettävät miljoonia joulukortteja sukulaisilleen ja ystävilleen. Näin siitäkin huolimatta, että joulunkin postimaksut ovat muiden taksojen mukana nousseet koko ajan ja heikentäneet tälläkin tavalla Postin palvelutasoa.
Hallituksen esitys uudeksi postilaiksi toisi toteutuessaan yhä merkittävämpiä heikennyksiä postin kulkuun. Kirjeellä on vielä lain antama suoja, että Postin on toimitettava se jokaiseen tupaan, mutta lakiesityksen mukaan kirjeenkin jakaminen hidastuu merkittävästi. Tähän on kiinnittänyt huomiota myös Postin työntekijöitä edustava PAU.

Lakiesityksen mukaan esimerkiksi tiistaina postin jaettavaksi jätettävän kirjeen pitää olla perillä viimeistään seuraavan viikon tiistaina eli kirjeen kantaminen kestäisi jopa viikon. Käytännössä tämä merkitsee PAU:n mukaan sitä, että Posti voi rajoittaa kantopäivät kahteen viikossa. Se taas merkitsisi työpaikkojen vähentämistä entisestään.

Jos porvarihallitus haluaa lakiteitse heikentää Postin palveluja, tekee myös Postin johto kaikkensa, että palvelut heikkenisivät. Joskin postinkantajat nyt voivat haja-asutusalueella leikata asukkaiden nurmikot ja luoda lumet, niin ydinpalvelu eli postin jakelu kärsii. Tämä ahdistaa syystäkin Postin työntekijöitä, jotka haluaisivat keskittyä työssään olennaiseen.

Postin yleispalveluvelvoite ei koske sanomalehtiä, ja nyt kiistelläänkin siitä, pitääkö Postin jakaa sanomalehdet maaseudulla viitenä päivänä viikossa niillä alueilla, joilla sanomalehdillä itsellään ei ole omaa varhaisjakelua. Postin mukaan lehdet jaetaan myös maaseudulla, mutta tuo jakelu takkuilee jo nyt.

Torstaina levinnyt tieto, että Posti on hukannut koko Demokraatti-lehden painoksen, ei siten yllättänyt. Postilta voi nykyisin odottaa lähes mitä tahansa.

Meillä Uudessa Ajassa pohditaan parhaillaan sitä, pitääkö lehden nykyistä ilmestymispäivää muuttaa perjantaista torstaihin, sillä Posti ilmoitti, että ensi keväästä lähtien se ei enää kanna perjantaina ilmestyvää lehteä päiväkannossa maaseudulla samana päivänä, vaan lehden toimittaminen tilaajalle voi venyä seuraavaan tiistaihin saakka. Tätä emme tietenkään voi hyväksyä. Tämän ratkaisun on tehnyt Postin johto riippumatta siitä, mitä uuteen postilakiin painetaan. Posti ei ole perustellut muutosta mitenkään.

Suurin osa tilaajistamme saa lehtensä varhaisjakeluna, mutta osa lehdistä toimitetaan perille nyt postin päiväkannossa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva