Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

25.11.2016 - SDP:n puheenjohtajapeli edelleen levällään

SDP:n Lahden puoluekokoukseen on aikaa puolitoista kuukautta, mutta puheenjohtajapeli on edelleen auki. Puheenjohtaja Antti Rinne ilmoitti odotetusti viikko sitten puoluevaltuustolle pyrkivänsä jatkokaudelle, mutta muuten oltiin ainakin vielä torstaina päivällä lähtöruudussa.

Rinteelle on toivottu haastajaa erityisesti puolueen nuorisosiivessä, mutta kyllä intohimoja - ellei puheenjohtajan vaihtamiseen niin ainakin äänestykseen - on laajemminkin järjestökentässä.

Mahdollisista haastajaehdokkaista ovat ilmoittaneet harkitsevansa ainakin eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman sekä kansanedustajat Tytti Tuppurainen ja Tuula Haatainen. Heidän ilmoituksiaan odotetaan lähipäivinä.
Rinteen haastajien ilmoittautumisella alkaa olla kiire, sillä puoluekokousedustajat maakunnissa alkavat kokoontua. Puheenjohtajan valitsevat 500 virallista kokousedustajaa, jotka kokoontuvat Lahteen 3.-5. helmikuuta. Heille pitää varata aikaa ratkaisunsa tekemiseen. On muistettava, että joulun ja uudenvuoden pyhät katkaisevat hetkeksi myös kaiken poliittisen toiminnan.

Satakunnasta puoluekokoukseen valitut 39 edustajaa kokoontuvat ensimmäisen kerran sunnuntaina Porissa. Silloin käydään ensimmäisiä keskusteluja myös henkilövalinnoista, ja asetelmien olisi hyvä olla tiedossa.
Toki puoluekokousedustajilla on paljon muutakin pohdittavaa kuin puolueen puheenjohtajan valinta. Muissakin henkilövalinnoissa on pähkäiltävää puhumattakaan valiokunnissa ja lopulta suuressa salissa tapahtuvasta ohjelmatyöstä.

Henkilövalinnoista ovat piirijäjrjestöjen edustajat käyneet jo neuvotteluja pitkin syksyä. Satakunta on Suomen sosialidemokraattisin maakunta, ja piirijärjestö on asettanut tavoitteekseen saada kaksi edustajaa puoluehallituksen pöydän ympärille kuten tälläkin kaudella. Nythän sen pöydän ympärillä istuvat puolueen varapuheenjohtajana Krista Kiuru Porista ja puoluevaltuuston varapuheenjohtajana Rainer Lehti Raumalta.

Tärkeä henkilövalinta on myös puoluesihteerin vaali. Neljä vuotta puoluesihteerinä toiminut Reijo Paananen aiheutti hämmennystä puoluevaltuustossa, kun hän ilmoitti olevansa työmarkkinoiden käytettävissä helmikuun alusta lukien. Tämä tulkittiin aluksi niin, että Paananen ei asetu enää ehdolle puoluesihteeriksi, mutta hän itse kiisti tämän tulkinnan.
Paanaselta olisi odottanut selkeämpää kantaa omista suunnitelmistaan. Tehtävään on tarjolla muitakin ehdokkaita, joten puoluesihteerikisankin asetelmat ovat vielä täysin levällään.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva