Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

18.11.2016 - SDP:llä edessä tärkeä viikonloppu

Sosialidemokraateilla on edessä merkittävä viikonloppu, kun SDP:n puoluevaltuusto kokoontuu lauantaina ja sunnuntaina Hyvinkäälle pitämään nykyisen puoluekokouskauden viimeistä kokoustaan.

Kokouksen merkittävyyttä nostaa se, että puheenjohtaja Antti Rinteen on määrä ilmoittaa, aikooko hän tavoitella jatkokautta Lahdessa helmikuun alussa pidettävässä puoluekokouksessa. Rinteen ilmoitusta on odotettu hartaasti koko syksy. Se avaa puolueen puheenjohtajapelin, jos se yleensä on auetakseen.

Rinteen asemasta on puolueen sisällä, siis järjestökentässä maakunnissa oltu montaa mieltä. Varsinkin nykyisen kolmivuotiskauden alkuaikoina häntä verrattiin Jutta Urpilaiseen, jonka Rinne haastoi ja voitti täpärästi edellisen puoluekokouksen äänestyksessä. Kun demarien kannatus ei odotuksista huolimatta lähtenyt nousuun, oltiin Rinteelle näyttämässä jo oveakin.

Tämän vuoden aikana SDP:n kannatus on gallupeissa lähtenyt kuitenkin nousuun, ja demarien kannatus on noussut ohi keskustan. SDP on nyt gallupjohtaja, ja se on kohentanut Antti Rinteen asemaa puoluejohtajana.

Tosin jopa puolueen sisälläkin ollaan erimielisiä siitä, johtuuko kannatuksen kasvu SDP:n onnistuneesta oppositiopolitiikasta vai hallituksen heikkoudesta.

Oli niin tai näin, on todennäköistä. että Antti Rinne ilmoittaa Hyvinkäällä tavoittelevansa jatkokautta puolueen johdossa. Sen jälkeen jää nähtäväksi se, saako hän haastajan. Eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Antti Lindtmania on veikattu haastajaksi. Lindtman sanoi viime lauantaina Satakunnan Sosialidemokraattien piirikokouksessa Nakkilassa kunnioittavansa Rinteen ratkaisua ja tekevänsä oman ratkaisunsa sen jälkeen.

Osa SDP:n piirijärjestöistä on jo vaatinut, että Rinteelle pitää tulla haastaja. Se, kuka mahdollinen haastaja on, jää siis nähtäväksi. Eduskuntaryhmän sisältä saattaa tulla esiin uusia nimiä.

Puoluesihteeri Reijo Paananen ei myöskään vielä ilmoittanut, hakeeko hän Lahdesta jatkokautta. Myös hänen odotetaan ilmoittavan puoluevaltuustossa omasta ratkaisustaan.

Tekee Paananen mitä tahansa, niin puoluesihteerin pestiä tavoittelee ainakin Hanna Kuntsi, joka työskentelee nyt ammattiliitto PAMin yhteiskuntasuhteista vastaavana päällikkönä.

Kuntsi ei olisi ensimmäinen nainen SDP:n puoluesihteerinä. Samaa tehtävää ovat aiemmin hoitaneet Maarit Feldt-Ranta ja Ulpu Iivari.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva