Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

21.10.2016 - SDP:n kenttä odottaa Rinteen päätöstä

Ensi helmikuun alussa Lahdessa pidettävän SDP:n puoluekokouksen valmistelut ovat jo pitkällä, mutta vieläkään ei ole tietoa siitä, äänestääkö kokous puolueen uudesta puheenjohtajasta tai puoluesihteeristä.

Suma seisoo, koska SDP:n kenttäväki odottaa istuvan puheenjohtajan Antti Rinteen ilmoitusta siitä, lähteekö hän tavoittelemaan jatkokautta puheenjohtajana vai ei. Rinne on luvannut ilmoittaa ratkaisustaan syksyn puoluevaltuuston kokouksessa, joka pidetään Hyvinkäällä kuukauden kuluttua.

Myös puoluesihteeri Reijo Paananen on pantannut ilmoitustaan siitä, tavoitteleeko hän jatkokautta. Hänenkin odotetaan kertovan päätöksestään viimeistään puoluevaltuustossa.

Erityisesti Antti Rinteen ratkaisu venyttää päätöstään on tietyllä tavalla ymmärrettävää, sillä hän on halunnut rauhoittaa syksyä politiikan asiakysymyksille sen sijaan, että julkisuudessa spekuloitaisiin koko ajan puheenjohtajakysymyksellä.

Rinteen toive on ollut kuitenkin osittain turha, sillä puolueen sisällä puheenjohtajapeliä käydään koko ajan, ja myös julkisuudessa asia on jatkuvasti esillä. SDP:n eduskuntaryhmässä on useampikin henkilö lähtökuopissa odottamassa Rinteen ilmoitusta.

Jos Rinne päättää jättää puheenjohtajuuden yhteen kauteen, kisaan on varmasti tulossa useampikin ehdokas, mutta hän saa todennäköisesti myös vastaehdokkaan lähtiessään tavoittelemaan jatkokautta.

Monet merkit viittaavat kuitenkin siihen, että Antti Rinne aikoo tavoitella jatkokautta puoluejohtajana. Puolueen kannatus näyttää vakiintuneen mittauksissa yli 20 prosentin, mikä helpottaa hänen asemaansa. SDP:llä on hyvät mahdollisuudet nostaa kannatustaan vielä ohi keskustankin. Antti Rinne on myös vihjannut joissakin puheissaan, mitä hän tekisi pääministerinä. Tätä hän pohti mm. viime viikolla Harjavallassa.

Joka tapauksessa odottelu on selvästi aiheuttanut turhautumista puolueen järjestökentässä. Monessa piirissä, kuten Satakunnassa, puoluekokousedustajat on jo valittu, mutta keskusteluja henkilövalinnoista ei juuri ole voitu käydä, koska puheenjohtajavaali vaikuttaa moniin muihinkin henkilövalintoihin.

Toki puoluekokouksessa on esillä paljon muutakin kuin henkilövalinnat. Lahdessa on tarkoitus päättää mm. uudesta periaateohjelmasta, jonka merkitys voi olla jopa suurempi kuin se, kuka puoluetta johtaa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva