Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

14.10.2016 - Harjavallan johtajatilanne on kestämätön

Tähän saakka pinnan alla ollut, mutta tällä viikolla julkiseksi puhjennut kiista Harjavallan kaupunginjohtajan Jaana Karrimaan asemasta on muodostunut kestämättömäksi taakaksi kaupungin kehitykselle.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Rauta tuli alkuviikosta julkisuuteen tiedotteella, jossa hän kertoi avoimesti, mistä on kyse. Tiedotteen mukaan kaupungintalon sisällä on jo vuosien ajan jatkunut painostava ilmapiiri, jonka on aiheuttanut kaupunginjohtaja Karrimaa epäasiallisella käytöksellään alaisiaan kohtaan.

Kaupunginjohtajan käytös ei ilmeisestikään ole rajoittunut alaisiinsa, sillä tiedossa on, että mm. jotkut paikkakunnan yrittäjät ovat saaneet neuvotteluissa tylyjä kommentteja.

Kaupunginjohtajan  esimiehenä kaupunginhallitus on puuttunut tilanteeseen useaan kertaan puhuttelemalla kaupunginjohtajaa, mutta muutosta ei ole tapahtunut. Karrimaa on todennut mm. Yle Porin haastattelussa, ettei hän ymmärrä mistä tässä on kysymys. Aluehallintoviraston tekemässä työsuojelutarkastuksessa on kuitenkin todettu yksiselitteisesti, että työilmapiiri kaupungintalolla on huono. Tämänkin perusteella kaupunginjohtajan pitäisi tiedostaa, ettei hänen johtamismenetelmänsä ole parhaat mahdolliset.

Kaupunginjohtaja ja viraston muu johtoryhmä on ollut kesän aikana työnohjauksessa, mutta sekään ei ole tuottanut tulosta. Ilmapiiri kylmeni uudelleen syksyn koittaessa, kun virkamiehet alkoivat valmistella kaupungin ensi vuoden budjettia. Virkamiehistö on kannellut kaupunginhallituksen puheenjohtajalle mm. siitä, ettei Karrimaa siedä omista ajatuksistaan eroavia näkemyksiä kaupungin kehittämisessä.

Koska tilanne on johtanut myös välirikkoon kaupunginjohtajan ja myös useiden muiden kaupunginhallituksen jäsenten kuin puheenjohtaja Raudan välillä, on tilanne todella huono. Se on käytännössä halvaannuttanut Harjavallan kaupungin kehittämisen.

Jonkinlaisena yllätyksenä onkin pidettävä sitä, ettei valtuustoryhmissä ollut valmiutta aloittaa prosessia, jonka myötä kaupunginjohtajaa olisi ryhdytty erottamaan tai siirtämään muihin tehtäviin.

Kuten Markku Rauta tiedotteessaan totesi, kaupunginjohtajaa ei ryhdytä erottamaan, mutta ongelma jatkuu. Se ei tiedä hyvää ainakaan Harjavallan lähitulevaisuudelle.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva