Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

12.8.2016 - Politiikka lähtee taas täyteen vauhtiin

Kesäkuukaudet hiljaisemmilla kierroksilla pyörinyt politiikka pääsee taas täyteen vauhtiin parin viikon kuluessa, kun eduskuntaryhmät pitävät kesäkokouksiaan, ja oikeistohallitus aloittaa ensi vuoden budjetin väännön.

Tuore valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) paljasti jo omia korttejaan, joiden mukaan tiukkaa on, vaikkei lisäleikkauksia tässä vaiheessa tulisikaan. Jo päätetyissä leikkauksissakin on hyvinvointiyhteiskunnalla kestämistä. Seuraavaksi alkavat ministeriöiden väliset neuvottelut. Hallituksen budjettiriihi on kuun lopulla.

Sosialidemokraattien eduskuntaryhmän työvaliokunnan ja puoluejohdon yhteisessä kesäkokouksessa Kuopiossa puheenjohtaja Antti Rinne varoitti, että hallituksen jo päättämistä leikkauksista vasta noin neljännes on toteutumassa tänä vuonna - on sitten kysymys koulutusleikkauksista tai eläkeläisiin, työttömiin, lapsiperheisiin tai opiskelijoihin kohdistuvista, toimeentuloa heikentävistä päätöksistä.
Hallituksen päättämiä leikkauksia tulee siis hänen mukaansa toteutumaan rajulla tavalla ensi vuonna ja koko hallituskauden ajan.
Rinne toivoi, että hallitus pääministeri Sipilän ja valtiovarainministeri Orpon johdolla arvioi talouspolitiikkansa suuntaa tulevassa budjettiriihessä uudelleen.

Demarien mukaan nyt tarvitaan talouskasvua vauhdittavia ja työttömyyttä vähentäviä konkreettisia toimia.
Koko demarien eduskuntaryhmän kesäkokous pidetään ensi viikolla Raumalla ja Turussa, ja silloin on varmasti odotettavissa uusia avauksia.

Poliittista syksyä vauhditti myös tällä viikolla julkistettu Ylen puoluegallup, jonka mukaan SDP:n kannatus kääntyi pienen notkahduksen jälkeen taas nousuun. Demarit ohittivat kokoomuksen ja ovat taas kakkosena keskustan jälkeen.

Merkillepantavaa on, että perussuomalaisten kannatus jatkaa laskuaan ja on jo alle 8 prosentin, siis samalla tasolla kuin kuusi vuotta sitten ennen jytkyä. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo perusteli alamäkeä aika oudolla tavalla. Hänen mukaansa mahalasku johtuu siitä, että asiakeskeisyys erottaa puolueen tunnepohjaisesta politikoinnista. Tulkinta sekin.

SDP:n puheenjohtajalle Antti Rinteelle uusin gallup antaa vähän helpotusta, mutta paineet vastaehdokkaan löytymiselle ovat edelleen olemassa. Rinne aikoo ilmoittaa marraskuun puoluevaltuustossa, hakeeko hän jatkokautta puheenjohtajan pestilleen. Siihen asti on syytä keskittyä asioihin, ja antaa Rinteellekin työrauha.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva