Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

15.7.2016 - Suomi Areena ei mennyt aivan putkeen

Yhdestoista Porin Suomi Areena lähenee loppuaan, ja Porin superviikko jatkuu vielä jazzin merkeissä. Ennen kuin viimeiset areenakeskustelut on käyty, voidaan jo sanoa, ettei tapahtuma tällä kertaa mennyt aivan niin sanotusti putkeen. Järjestelyistä löytyi selkeitä kauneusvirheitä.
Suurin virhe liittyi Kansalaistoriin, jossa järjestöt ovat perinteisesti saaneet koko kävelykadun ja kauppatorin leveydeltä esitellä toimintaansa.
Suomi Areena on yhteiskunnallisen keskustelun foorumi, ja poliittiset puolueet ovat yhteiskunnan ydintä. Siitä huolimatta puolueet oli tungettu Kansalaistorilla yhteen pieneen telttaan, joka oli sijoitettu sivuun yleisön valtavirrasta. Miksi ihmeessä?
Vaikka puolueteltan paikka Eetunaukiolla aivan työväenliikkeen merkkimiehen Eetu Salinin patsaan vieressä olikin symbolisesti hieno ele, teltta oli kuitenkin niin syrjässä kävelykadulla vellovasta ihmismassasta, ettei juuri kukaan eksynyt puolueteltalle vahingossa. Teltalla näyttivät viihtyvän vain ”oikeaoppiset” tapaamassa siellä piipahtaneita poliitikkoja.
Aiempina vuosina poliittiset puolueet ovat olleet vierekkäin kävelykadulla, ja teltoilla on ollut väkeä tungokseen asti. Nyt yhteisellä teltalla olleet päivystäjät saivat seurustella lähes keskenään.
Toinen melkoista arvostelua herättänyt kauneusvirhe oli Ulvilassa kymmenen vuotta sitten tapahtuneesta miehensä murhasta syytetyn ja myöhemmin vapautetun Anneli Auerin kutsuminen ”yllätysvieraana” mainostamaan syksyllä julkaistavaa kirjaansa. Auerin haastattelu oli toki yleisömagneetti, mutta silti pitää kysyä, miksi MTV 3 toi lavalle myös lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä vankeustuomion saaneen naisen? Tähänkö on menty, että Suomi Areenakin alkaa muistuttaa enemmän iltapäivälehden lööppiä kuin vakavasti otettavaa yhteiskunnallisen keskustelun foorumia?
Kun Suomi Areenan tuottajana Maikkarin puolella liki 10 vuotta työskennellyt Esa Nieminen sai potkut, niitä perusteltiin julkisuudessa mm. sillä, että tapahtuma oli paisunut liian suureksi. Uuden ja nuoremman tuottajan myötä tapahtuma on paisunut entisestään. Toki tapahtuma on myös uudistunut ja houkutellut enemmän nuortakin yleisöä, mutta voidaan olla ainakin kahta mieltä siitä, onko uudistus mennyt oikeaan suuntaan.
Onkin mielenkiintoista nähdä, millaista hulabaloota on luvassa ensi vuonna, kun Suomi täyttää 100 vuotta.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva