Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

8.7.2016 - Superviikko nostaa Porin taas kartalle

Pori on ensi viikolla jälleen Suomen yhteiskunnallisen keskustelun ja osin myös kulttuurielämän keskipisteenä kun maanantaina käynnistyy MTV 3:n ja Porin kaupungin yhdessä järjestämä keskustelutapahtuma Suomi Areena, ja jo viikonvaihteessa alkaa Pori Jazz.
Superviikko kerää Poriin tuhansia ja taas tuhansia vieraita sekä keskustelemaan että seuraamaan keskusteluja ja kuuntelemaan rytmimusiikkia. Elämä kaupungissa vilkastuu, mikä tuottaa suurelle osalle porilaisia iloa, vaikka on myös niitä, joita se ärsyttää.
Superviikko on voittopuolisesti kuitenkin Porille ja koko maakunnalle myönteinen asia. Tapahtumat tarjoavat erityisesti Porin kaupungille ja Satakuntaliitolle oivan tilaisuuden lobbaukseen ja edunvalvontaan, sillä viikon aikana Porissa on käytännöllisesti katsottuna koko maan päättäjien kerma ministereistä ruveten. Viikko on tuottoisa myös porilaiselle liike-elämälle.
Pelkkää hymistelyä eivät Suomi Areena ja Pori Jazz välttämättä kuitenkaan tälläkään kertaa ansaitse.
Nyt yhdettätoista kertaa Porissa järjestettävä Suomi Areena on paisunut joka vuosi, ja tänäkin vuonna keskustelufoorumin ohjelmassa on 170 erillistä tapahtumaa viiden päivän aikana. Keskustelijoita on mukana noin 850.
Tarjontaa on niin paljon, ettei kukaan pysty seuraamaan muuta kuin murto-osaa keskusteluista. Toki järjestäjät eivät ole tarkoittaneetkaan, että jokainen noin 60 000 odotetusta kävijästä seuraisi kaikkea, mutta yleisö varmasti kaipaisi jonkinlaista tiivistämistä.
Areenan miinuspuolelle menee myös se, että MTV on ryhtynyt keräämään keskustelujen järjestäjiltä maksua, mikä saattaa estää joidenkin kansalaisjärjestöjen osallistumisen tapahtumaan.
Myönteistä uudistuksessa on se, että Suomi Areena on saanut uusia tapahtumapaikkoja. Erityisesti Antinkatu 5:n pihaan pystytetty yhteinen lava Jazzin kanssa on mielenkiintoinen uudistus.
Porin jazzfestivaaleja on järjestetty 50 vuotta, ja erityisesti viime vuosina nuorentuneen festivaalijohdon myötä tapahtuma on kokenut melkoisia uudistuksia, joista kaikki eivät ole kuitenkaan varsinkaan porilaisten mieleen.
Festivaalijohdosta jo syrjään jäänyt entinen pitkäaikainen taiteellinen johtaja Jyrki Kangas on arvostellut julkisuudessa uudistuksia mm. siitä, että tapahtuma on vetäytynyt liiaksi Kirjurinluotoon, ja se ei ole enää niin tiiviissä yhteydessä Porin keskustaan ja esimerkiksi Suomi Areenaan kuin aiemmin.
Vaikka kaikki eivät Kankaan arvostelua allekirjoita, niin siinä saattaa olla kuitenkin totuuden siementä.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva