Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

20.5.2016 - Epä-älyllisyys vaivaakin hallitusta, ei oppositiota

Oikeistohallitus nimitti tällä viikolla eduskunnassa SDP:tä epä-älylliseksi, kun puolue välikysymyksellään arvosteli hallituksen politiikkaa.

Sosialidemokraateista kokoomukseen viime eduskuntavaalien alla loikannut Juhana Vartiainen ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho syyttivät SDP:tä epä-älylliseksi ja tekopyhäksi. Tällainen kielenkäyttö eduskunnan suuressa salissa on varsin poikkeuksellista, ja se osoittaa tässä tapauksessa hallituksen piirissä vallitsevasta ylimielisyydestä ja hermostuneisuudesta.

Jos katsoo oikeistohallituksen ensimmäisen vuoden taivalta ja sen lukuisia epäonnistumisia sekä asioiden huonoa valmistelua, niin itse asiassa hallitusta voisi syyttää todellisesta epä-älyllisyydestä. Ainakaan kansa ei ole vielä ymmärtänyt eikä varsinkaan hyväksynyt hallituksen pyrkimyksiä.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne hämmästelikin puheita. Hänen mielestään se, että on asioista erimieltä, ei ole epä-älyllistä.

Itse asiassa demarit toivat tällä viikolla julkisuuteen varsin älykkään kymmenen kohdan ideakokonaisuuden, joka on puolueen mielestä oikeudenmukainen ja reilu vaihtoehto sille markkinavallalle, johon Sipilän hallitus on Suomea viemässä, ja jota SDP välikysymyksessään kritisoi. Esitykset vahvistaisivat kasvua ja työllisyyttä, parantaisivat yritysten toimintaedellytyksiä sekä loisivat vankempaa pohjaa kansalaisten hyvinvoinnille ja osallisuudelle.

Antti Rinne muistutti ties monennenko kerran, että nykyhallitus on harhauttanut kansaa. Hallitus ei saanut eduskuntavaaleissa kansalaisilta valtakirjaa politiikkaan, jossa työttömät, pieni- ja keskituloiset eläkeläiset, lapsiperheet ja opiskelijat ovat maksumiehiä talouden tasapainottamiselle, ei myöskään sote-palvelujen ja liikenneverkon yhtiöittämiselle.

Paketissaan SDP mm. esittää, että työmarkkinaratkaisun varmistamiseksi hallitus luopuu suunnitelmista heikentää työttömien asemaa useamman kuukauden ns. vapaaehtoisella ilmaistyöllä ja esityksestä pakottaa työntekijöitä ottamaan vastaan työtä työttömyysturvaa alittavalla palkalla.

Puolue esittää myös, että työllisyyden parantamiseksi työeläkemaksuja alennetaan EMU-puskurien avulla väliaikaisesti jo heinäkuun alusta lukien ja mm. otetaan käyttöön työllisyysseteli.

Demarit haluavat myös mm. kiristää rahoituslaitosten verotusta ja pitää tiet maksuttomina.

Todennäköistä on, ettei hallitus tälläkään kertaa ota koppia SDP:n esityksestä, mutta opposition tehtävänä on yrittää avata hallituksen silmiä todellisuudelle. Ainakin siinä yrittämisessä demarit tälläkin kertaa onnistuivat.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva