Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

22.4.2016 - Perussuomalaisten syytä opetella edunvalvontaa

Eduskunnan liikennevaliokunnan porilainen puheenjohtaja, perussuomalaisten kansanedustaja Ari Jalonen on ollut viime aikoina pariinkin otteeseen arvostelun kohteena liikenneasioissa.

Porilaisille kunnallispoliitikoille esittämistään lupailuista huolimatta hän ei pystynyt järjestämään euroakaan uusia tierahoja Satakuntaan, kun hallitus niitä pari viikkoa sitten jatkoi. Tuorein kritiikki osui Jaloseen, kun Helsingin Sanomat väitti hänen tienneen etukäteen liikenneministeri Anne Bernerin (kesk) taksiliikenteen vapauttamista ja tienpidon yhtiöittämistä koskevista esityksistä. Kuitenkin perussuomalaiset sanoivat niitä arvostellessaan esitysten tulleen yllätyksenä.

Erityisesti tierahoja koskeva epäonnistuminen on satakuntalaisittain paha takaisku. Hallituspuolueen edustajana liikennevaliokunnan puheenjohtajalla luulisi olevan niin paljon sananvaltaa, että hän pystyisi väyläasioissa vetämään kotiinpäin.

Näinhän pystyivät toimimaan viime hallituskaudella sosialidemokraatit, porilainen ministeri Krista Kiuru ja raumalainen kansanedustaja Kristiina Salonen, jotka saivat järjestettyä Satakuntaan mm. väylärahoja. Yllättävää silloin tosin oli, että jopa Satakunnassa erityisesti Kiuru sai lokaa niskaansa liiasta oman maakunnan puolustamisesta. Ja ansionsa oman maakunnan edunvalvonnassa oli myös ulvilalaisella Anne Holmlundilla (kok) ministerinä ollessaan.

Kysymys kuuluukin, osaavatko perussuomalaiset poliitikot harjoittaa todellista edunvalvontaa esimerkiksi oman vaalipiirinsä hyväksi, ja osaavatko he julkisuushakuisten populismin sijaan vaikuttaa asioiden valmisteluun politiikan keinoin? Ilmeisesti eivät.

Ainakin perussuomalaisten satakuntalaiset kansanedustajat Jalonen ja Laura Huhtasaari eivät ole saaneet aikaan mitään näkyvää. Huhtasaarikin on kunnostautunut enemmänkin huomiota herättäneillä heitoillaan sosiaalisessa mediassa kuin kansanedustajan varsinaisilla tehtävillä, joihin oman vaalipiirin edunvalvontakin kuuluu.

Perussuomalaisten kannatus on vuodessa laskenut liki kymmenen prosenttiyksikköä. Siihen on toki vaikuttanut eniten puolueen mukanaolo oikeistohallituksen palkansaajavastaisissa päätöksissä, mutta syynsä on myös osaamattomilla poliitikoilla.
Jos perussuomalaiset mielivät pysyä poliittisella kartalla, sen poliitikoiden on syytä opiskella, miten edunvalvontaa hoidetaan.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva