Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

18.3.2016 - Työväenliikkeellä on nyt juhlan aika

Satakuntalaisella ja porilaisella työväenliikkeellä on näinä päivinä aihetta juhlaan, kun Eetu Salinin syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta, ja Satakunnan sosialidemokraattinen piirijärjestö, Porin sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö sekä Uusi Aika täyttävät 110 vuotta.

Vaikka työväenliikkeellä on viime vuosina ollutkin enemmän vastoinkäymisiä kuin myötämäkeä, on 110-vuotisessa historiassa kuitenkin niin merkittäviä saavutuksia, että niitä on syytä juhlia.

Juhlinnan yhteydessä on syytä muistuttaa erityisesti nuorempia sukupolvia siitä, että nykyinen hyvinvointiyhteiskunta, jota valitettavasti ollaan nykyhallituksen voimin ajamassa alas, on paljolti juuri työväenliikkeen yli satavuotisen ponnistelun ansiota. Ja siinä työssä satakuntalaiset sosialidemokraatit ovat antaneet merkittävän panoksensa.

Sama koskee myös myös Uutta Aikaa, joka on ponnistellut yli vaikeidenkin aikojen jatkaen ilmestymistään, vaikka useimmat työväenlehdet ovat jo lopettaneet ilmestymisensä. Uusi Aikakin on joutunut sopeuttamaan toimintojaan vallitseviin oloihin kuten koko mediamaailman murrokseen, jossa paperilehtien ilmoitustulot ja tilaajat ovat vähentyneet internetissä tapahtuvan viestinnän lisääntyessä. Siksi Uusi Aikakin ilmestyy enää viikkolehtenä.

Uuden Ajan kaltaisten, maakunnissa ilmestyvien työväen- ja puoluelehtien ahdinkoa on vielä lisännyt puolueiden lehdilleen jakaman viestintätuen pieneneminen. Siksi maakunnissa jatkaa ilmestymistään enää kaksi sosialidemokraattista maakuntalehteä: Uusi Aika ja Joensuussa ilmestyvä Pohjois-Karjalan viikkolehti. SDP:n pää-äänenkannattaja Demokraattikin muuttui tämän vuoden alussa viikkolehdeksi.

Satakuntalaisessa demarikentässä oman lehden ilmestymistä pidetään kuitenkin niin tärkeänä, että väki on tehnyt paljon työtä sen eteen, että Uusi Aika voi edelleen ilmestyä. Mutta myös lehdessä katsotaan tulevaisuuteen, ja olemme kehittäneet ja kehitämme jatkossakin myös digitaalista viestintäämme.

Se, että Eetu Salinin syntymäpäivä ja demarijärjestöjen sekä lehden merkkipäivät osuvat samalle vuodelle, on antanut aiheen yhdistää juhlallisuuksia. Eilen torstaina Porissa juhlittiin Eetu Salinia, joka oli 110 vuotta sitten perustamassa niin sosialidemokraattista piirijärjestöä, Porin sosialidemokraattista kunnallisjärjestöä kuin Uuden Ajan edeltäjää Sosialidemokraatti-lehteä. Tänään ilmestyy Uuden Ajan 110-vuotisjuhlanumero, ja huomenna lauantaina Satakunnan Sosialidemokraateilla on juhlapiirikokouksensa. Kunnallisjärjestö juhlii syyskuussa.

Tästä on hyvä katsoa myös tulevaisuuteen.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva