Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

22.1.2016 - Pori aloittaa uuden organisaation hiomisen

Porin kaupunginvaltuusto teki joulukuussa periaatepäätöksen uudesta organisaatiosta, jonka myötä kaupungissa mm. siirrytään yhden kaupunginjohtajan malliin sekä karsitaan raskaalla kädellä luottamushenkilöorganisaatiosta. Tavoitteena on muiden muassa vahvistaa kaupunginvaltuuston asemaa. Uudistuksen on määrä astua voimaan kesäkuussa 2017, jolloin uusi kaupunginvaltuusto aloittaa työnsä.

Tuo päätös oli todellakin vain periaatepäätös, ja vielä alkuvuoden aikana alkaa uuden organisaation hiominen, joka on vaativa työ. Esimerkiksi kaikki johtosäännöt on rakennettava uudelleen.

Organisaatiotoimikunta julisti viime viikolla kaupungin sisäisellä haulla haettavaksi projektipäällikön, joka ryhtyy vetämään uudistuksen käytännön töitä. Kahden viikon hakuajan jälkeen henkilö tehtävään valitaan todennäköisesti heti helmikuun alkupuolella.

Vaikka valtuuston periaatepäätöksessä oli varsin selkeät hallintokaaviot, niin moni asia on vielä mahdollisimman epäselvä. Loppuun asti ei esimerkiksi ole päätetty sitä, mikä on jatkossa kaupunginhallituksen puheenjohtajan asema; onko tehtävä palkkiopohjainen luottamustehtävä vai osaksi tai kokonaan palkattu.

Periaatepäätöksen mukaan Porin nykyisiä lautakuntia yhdistetään niin, että jatkossa olisi viisi superlautakuntaa: sosiaali- ja terveyslautakunta, sivistystoimen lautakunta, teknisen toimialan lautakunta, tukipalveluiden lautakunta sekä lupa- ja valvonta-asioiden lautakunta.

Jo nyt on kuitenkin selvää, että sosiaali- ja terveyslautakunta putoaa kaaviosta pois viimeistään vuonna 2019, jolloin maakunnallinen sote-alue alkaa hoitaa sen tehtäviä. Samalla noin 2 500 kaupungin työntekijää siirtyy sote-alueen palvelukseen.

Sote vaikuttaa myös tukipalveluihin kuten ruokahuoltoon, siivoukseen ja kiinteistönhoitoon, joten melkoinen osa nykyisen Palveluliikelaitoksen tehtävistä ja henkilöstöstä siirtyy kaupungilta sote-alueelle.

Kaupungin ruokahuolto jää vain kouluihin ja päiväkoteihin, siivousta ja kiinteistönhoitoa hieman laajemmalle. Porin päättäjillä onkin harkitsemisen paikka, kannattaako koko Palveluliikelaitosta enää tämän jälkeen jatkaa, vai siirretäänkö nämä tukipalvelut esimerkiksi takaisin hallintokuntien itsensä hoidettaviksi. Asiasta saattaa tulla vielä vääntöä.

Kovin pitkään vääntöön ei kuitenkaan ole aikaa, sillä uusi hallintosääntö on tarkoitus hyväksyä tämän vuoden syyskuussa, ja uuden organisaatiorakenteen pitäisi olla valmiina vuoden kuluttua.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva