Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

23.12.2015 - SDP voi tehdä hyvän tilinpäätöksen

Päättyvä, SDP:n kannalta surkeiden eduskuntavaalien ja suomalaista palkansaajaväestöä kurittanut vuosi on lopuillaan. Joulu katkaisee poliittisen vuoden, ja välipäivinä voidaan tehdä tilinpäätöstä.

Vaikka hävityt eduskuntavaalit merkitsivät SDP:lle puolueorganisaationa taloudellisia menetyksiä, voivat sosialidemokraatit poliittisella puolella tehdä vuodelta 2015 hyvän tilinpäätöksen. Siihen antavat eväitä syksyn aikana tehdyt mielipidetiedustelut, joiden mukaan SDP on lisännyt kannatustaan huimasti, ja noussut joulukuussa lopulta suurimmaksi puolueeksi niukasti ohi keskustan.

Syinä SDP:n nousuun ovat hallituksen pakkolakeihin ja kiristämiseen keskittynyt ja monella tavalla epäonnistunut politiikka, mutta myös SDP:n onnistunut oppositiopolitiikka. Se on demareille uutta, sillä vuosikymmenet hallitusvastuussa ollut puolue ei edellisillä oppositiokausilla osannut tehdä oikeanlaista politiikkaa. Kansa on herännyt siihen, ettei demokraattista valtiota johdeta kuin yritystä, vaan sellaiselle johtamiselle on olemassa vaihtoehto.

Tällä kertaa sosialidemokraatit ovat olleet eduskunnassa kyllin ärhköitä, ja saaneet myös äänensä kuuluviin. SDP ei ole kuitenkaan pelkästään keskittynyt vastustamaan oikeistohallituksen huonoja esityksiä, vaan se on myös tarjonnut apuaan hallitukselle esimerkiksi siinä, miten toimitaan yhteistyössä ammattiyhdistysliikkeen kanssa. Tosin hallitus ei ole huolinut SDP:n apua.

Demarit tarjosivat myös selkeän vaihtobudjetin, jonka avulla Suomea olisi nostettu taloudellisesta alhosta työn ja pienemmän velkaantumisen turvin. SDP:n vaihtoehto olisi ollut myös tavallisille suomalaisille huomattavasti oikeudenmukaisempi ja hellempi, kuin oikeistohallituksen pakkolakeihin ja kurittamiseen perustuva vaihtoehto.

SDP:n nousu on hermostuttanut hallituspuolueita. Esimerkiksi keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja, ex-pääministeri Matti Vanhanen syytti tiistain Suomenmaa-lehdessä SDP:tä kaiken vastustajaksi ja maan huonon tilanteen unohtajaksi.

Vanhanenkin myönsi, että hallituksella on vielä opiksi otettavaa, mutta samaan hengenvetoon hän uhkasi edelleen pakkolaeilla, elleivät työmarkkinaosapuolet pääse neuvotteluissaan sopimukseen. Näin hän jatkoi palkansaajapuolen syyllistämistä.

Tämä kaikki enteilee vuodesta 2016 työmarkkinoilla rikkonaista vuotta ja suurella todennäköisyydellä myös SDP:n suosion kasvua.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva