Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

6.11.2015 - Luottamus demareihin kasvaa kohisten

Ylen keskiviikkona julkistama puolueiden kannatusmittaus on mannaa sosialidemokraateille, joiden kannatus on noussut nyt parissa kuukaudessa yli kuusi prosenttiyksikköä. SDP vahvisti asemaansa toiseksi suosituimpana puolueena. Se on tehnyt lisää rakoa kolmantena olevaan kokoomukseen ja on jo aivan edelleen ykkösenä olevan keskustan kannoilla.

SDP sai tuoreimmassa gallupissa 20,7 prosentin kannatuksen, mikä on 2,4 prosenttiyksikköä enemmän kuin Ylen ja Helsingin Sanomien gallupit viime kuussa kertoivat. Näin demarit ovat enää yhden prosenttiyksikön päässä keskustasta, jonka kannatus pysyi ennallaan Ylen edelliseen mittaukseen verrattuna.

Kokoomuksen kannatus nousi 0,2 prosenttiyksikköä 18,3 prosenttiin, mutta se on yli kahden prosenttiyksikön  päässä demareista.
Perussuomalaiset ovat lopullisesti menettämässä otettaan takinkääntöjensä ja sisäisten riitojensa ansiosta. Sen kannatus on kuukaudessa pudonnut vielä 0,9 prosenttiyksikköä. Puolue on 9,8 prosentin kannatuksellaan jumiutunut viidennelle sijalle. Viime eduskuntavaaleista persut ovat menettäneet kannatuksestaan lähes puolet, ja se on nyt vuoden 2011 jytkyä edeltävällä tasolla, mille se ehkä kuuluukin.

Selvää on, että perussuomalaiset on menettänyt erityisesti duunarien luottamuksen. Vielä ennen vaaleja puheenjohtaja Timo Soini halusi esiintyä duunarien puolustajana, mutta puolueen toimet oikeistohallituksessa ovat osoittaneet aivan muuta. PS on paljastanut todelliset oikeistokarvansa, eikä siitä ole todelliseksi työväenpuolueeksi. Perussuomalaiset taisivat sittenkin myydä perseensä.
Tiedot työpaikoilta ovat tukeneet uusinta galluptulosta. Kun moni teollisuuden työntekijä viime eduskuntavaaleissa tunnusti perussuomalaista väriä, on moni ilmoittanut palaavansa taas sosialidemokraattien kannattajaksi.

Kun SDP:n kannatus jatkoi viime keväänä ja kesänä laskuaan, moni kuittasi puheenjohtaja Antti Rinteen puheet tulevasta kannatuksen noususta hölynpölyksi. Valtamediassa SDP:tä oltiin jo peräti hautaamassa. Nyt äänenpainot ovat kuitenkin muuttuneet, ja etenkin kansan luottamus sosialidemokraatteihin kasvaa kohisten. Se kielii onnistuneesta oppositiopolitiikasta.

Lisäksi on muistettava, että SSS-hallitus on vasta uhannut työelämän heikennyksiä koskevilla pakkolaeilla, elleivät työmarkkinajärjestöt pääse sopimukseen.

Mitä sitten tapahtuukaan puoluekentässä, jos hallitus toteuttaa pakkolakinsa?

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva