Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

23.10.2015 - Ulvila maksaa kalliisti itsenäisyydestään

Ulvilan kaupunginhallitus aloitti tällä viikolla kaupungin ensi vuoden talousarvion käsittelyn kaupunginjohtaja Jukka Moilasen esityksen perusteella. Kaupunginjohtaja esittää kovaa matokuuria kuralla olevan talouden korjaamiseksi kuten tuloveroon puolen prosenttiyksikön korotusta ja kaupungin koko henkilöstön lomauttaminen kolmeksi viikoksi. Silti kaupunki joutuisi ottamaan vielä velkaa yli 5 miljoonaa euroa.

Ulvilan kaupunki ja ulvilalaiset joutuvatkin nyt maksamaan kalliin hinnan siitä, että 650-vuotias kaupunki säilyttää itsenäisyytensä.
Viime keväänähän Ulvilan valtuusto päätti kovan väännön jälkeen, ettei se osallistu uuden kunnan muodostamiseen Porin kanssa. Käytännössä oikeastaan vain sosialidemokraatit olivat selkeimmin valmiita yhdistymiseen. Ulvilan päätös oli lopullinen niitti suur-Porin synnyttämiselle.

Kielteinen päätös syntyi Ulvilassa siitäkin huolimatta, että jo silloin oli nähtävissä Ulvilan huono taloudellinen tilanne. Yhdistymisen vastustajat perustelivat mielipidettään mm. sillä, että Porin talous on niin huonossa kunnossa, että yhdistyminen tietäisi ulvilalaisille huonoja aikoja. Myös kaupunginjohtaja Jukka Moilanen oli yhdistymistä vastaan.

Nyt kun sekä Porin että Ulvilan budjettiesitykset ovat selvillä, voidaan todeta, että Porissa tehty pitkäjänteinen työ talouden oikaisemiseksi on tuottanut tulosta, ja suunta on kohti valoisampia aikoja. Porissa ei esimerkiksi tarvitse turvautua ensi vuonna verojen korotuksiin. Sen sijaan Ulvilan talous on menossa entistä huonompaan suuntaan.

Tosin on muistettava, että kuntien yhdistyminen olisi tapahtunut vasta vuonna 2017, joten se ei välttämättä olisi vaikuttanut ainakaan suoraan vielä ensi vuoden tilanteeseen. Mutta toisaalta, jos liitos olisi saanut hyväksynnän, valmistavia ratkaisuja olisi voitu tehdä jo ensi vuonna.

Joka tapauksessa Ulvilan kaupunginhallituksessa todennäköisesti väännetään talousarviosta kättä melkoisesti. Ainakin sosialidemokraatit ovat jo ilmoittaneet kaupunginhallituksen puheenjohtajan Leena Jokinen-Anttilan sanoin (UA 9.10), etteivät demarit suostu veroprosentin korotukseen.

Hänen mukaansa demarit näkivät jo viime keväänä, että moni meni Ulvilassa siihen harhaan, että kaupungin talous olisi paremmassa kunnossa. Vastustajillekin todellisuus alkoi kuitenkin valjeta jo kesän korvalla.
Nyt Ulvilassa on kuitenkin myöhäistä katua, sillä todennäköistä on, ettei Porissa vähään aikaan olla käynnistämässä liitoshanketta uudelleen.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva