Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

2.10.2015 - Pakolaisten vastaanotto on saanut huolestuttavia reaktioita

Päivä päivältä vaikeutunut Suomen pakolaistilanne on saanut suomalaisissa aikaan huolestuttavia reaktioita myös Satakunnassa.

Reaktiot alkoivat koventua, kun Harjavallan Satalinnaan avattiin pakolaisten vastaanottokeskus. Vaikka paikalle mieltään osoittamaan saapuneet uusnatsit olivat enemmän tai vähemmän juopuneita suunsoittajia, oli taustalla kuitenkin selvästi rasistisia ajatuksia. Eikä häirintä ole kohdistunut pelkästään sodan jaloista turvaan pyrkineisiin pakolaisiin, vaan osansa ovat saaneet myös heitä avustamaan ryhtyneet vapaaehtoiset suomalaiset.

Satalinnan jälkeen mielenosoittajat ovat olleet liikkeellä myös Reposaaren Junnilassa, ja pelkona on nyt, että myös Porin kaupungin aikeet vuokrata Liinaharjan vanhainkoti pakolaisten vastaanottokeskukseksi tulee herättämään voimakkaita vastareaktioita. Niin voi päätellä, kun Porin kaupungin johto on ilmoittanut hankkivansa vartijoita ja poliiseja turvaamaan sekä ensi tiistain keskustelutilaisuutta Länsi-Porin koululla sekä itse Liinaharjan vanhainkotia.

Vielä ei Satakunnassa ole onneksi koettu Lahden kaltaisia kivityksiä ja huppupäisten ”punaniskojen” ilmestymistä kaduille, mutta kovin painostavaksi ilmapiiri on käynyt.

Selvää on, että pakolaisten vastaanotosta pitää keskustella sekä yleisesti että erityisesti niillä paikkakunnilla, joille vastaanottokeskuksia perustetaan. On ymmärrettävää, että pakolaisten ilmestyminen satapäin omaan elinpiiriin saattaa aiheuttaa ennakkoluuloja. Ymmärrettäviä ovat myös puheenvuorot, joissa kauhistellaan pakolaisten vastaanottoon ja turvapaikan saaneiden kotouttamiseen kuluvia rahasummia näinä muutenkin tiukkoina aikoina.

Mutta se. että vastustetaan pakolaisia pelkästään heidän ihonvärinsä ja vieraan kulttuurinsa tai uskontonsa takia, sekä pelätään heidän vaarantavan esimerkiksi lapsiperheiden ja koululaisten turvallisuuden, on jo toinen asia. Se on puhdasta rasismia, jota moni ei olisi uskonut löytyvän niinkin runsaasti nyky-Suomessa kuin on ilmennyt.

Oletus on, että populistisen Perussuomalaisten kannatuksen kasvu ja nousu osaksi oikeistohallitusta on luonut pohjaa myös maahanmuuttajavastaisuuden kasvulle ja tunkkaiselle ilmapiirille Suomessa. Tämä on tapahtunut solidaarisuuden kustannuksella. Se on perin valitettavaa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva