Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

21.8.2015 - Kunta olemme me

Porilaiset ovat kuluneella viikolla voineet ihmetellä kaupungin eri puolille ilmestyneitä tarroja, joissa lukee Pori, ole hyvä! Tarroissa on myös osoite pori.fi/poriolehyva, josta löytyy se varsinainen viesti.
Nettikampanjan ideana on kertoa, mitä kaikkia palveluita Porissa on asukkaiden ulottuvilla. Samalla kerrotaan, mitä Porissa voi tehdä ja mitä Porissa tapahtuu vilkkaan heinäkuun jälkeen.

Porin kaupungin viestintäpäällikkö Anna Kyhä-Mantere kertoi lehtihaastattelussa idean kampanjaan lähteneen radiogallupista, jossa kysyttiin, mitä palveluita porilaiset käyttävät. Moni oli vastannut, ettei juurikaan käytä palveluita.

Haastattelussa jätettiin sanomatta, että nekin, jotka kokevat, että eivät käytä kunnallisia palveluita, niitä kuitenkin huomaamattaan käyttävät. Eli olisi syytä muistuttaa, että kunta ja kunnalliset palvelut olemme me.

Vaikka palveluja on yksityistetty ja ulkoistettu melkoisella vauhdilla, edelleen kunnalliset palvelut kattavat ison osan jokaisen kuntalaisen elämästä. Niitäkin palveluja, jotka eivät ole kunnallisia, tuotetaan pitkälti verorahoilla tai kuntalaisilta kerätyillä maksuilla.

Kierrätys, jätehuolto, terveyskeskuksen lääkärivastaanotto, neuvolapalvelut, liikunta-, urheilu- ja muut vapaa-aikapalvelut.... Kunnallisten palvelujen luetteloa voi jatkaa vaikkapa vanhusten palveluilla ja mielenterveyspalveluilla. Entä peruskoulu, lasten päivähoito, lapsiperheiden kotiapu, päihdehuolto ja ainakin vielä toistaiseksi myös toimeentulotuki. Teiden ja katujen hoito ja ympäristön siisteys ovat nekin kunnan vastuulla.

Vaikka sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuu siirrettäneen kunnilta jonkinsorttisille itsehallintoalueille, kuntien kontolle jää edelleen paljon palveluita.

Kaupungin kulttuuritoimeen kuuluvat kirjasto, taidemuseo, museot jne. Huolta on koko maassa herättänyt uuden hallituksen linjaus, jonka mukaan kunnille annetaisiin vapaus päättää, millä tavalla ne järjestäisivät esimerkiksi kirjastopalvelut. Kunnat voisivat tarvittaessa nojautua yksityisiin yrityksiin, vapaaehtoistyöhön tai ”normien purkamiseen”. Mitä lisävapaus tarkoittaa, tiedetään tuskin edes opetus- ja kulttuuriministeriössä.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva