Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

31.7.2015 - Tunkkaisesta ilmapiiristä on päästävä eroon

Suomalaisen yhteiskunnan ilmapiiri on jo jonkin aikaa ollut tunkkainen ja ahdistava. Monelle henkilökohtaista ahdistusta ovat aiheuttaneet talouden taantuma ja työttömyys, mutta yleinen ilmapiiri on ollut tunkkainen lähinnä poliittisista syistä.

Kevään eduskuntavaalien jälkeen muodostettu porvarihallitus ei ole alkuinnostuksestaan huolimatta saanut aikaan mitään myönteisiä avauksia. Asiat ovat keskittyneet Kreikan asioiden ympärille, ja tavallisia palkansaajia sekä työmarkkinajärjestöjä hallitus on kiristänyt yhteiskuntasopimuksella. Työnantajapuoli ja suurituloiset ovat saaneet lähinnä päänsilitystä.

Oppositiojohtaja Antti Rinteen (sd) sanoin ”pimeät voimat ovat saaneet kasvualustaa”.

Lehtien yleisönosastot ja tekstaripalstat, internetin keskustelupalstat ja sosiaalinen media antavat osviittaa siitä, että suvaitsevaisuus yhteiskunnassa on vähentynyt, ja tilalle on tullut yhä enemmän konservatiivista ahdasmielisyyttä, jota on havaittavissa myös hallituspuolueiden taholla.

Tunkkaisuus nousi aivan uudelle tasolle, kun perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen julkisti viime viikolla oman manifestinsa, jolla hän sotaisin sanakääntein vastusti yhteiskunnan monikulttuurisuutta. Suomessa on toki mielipiteen vapaus, mutta Immosen teksti ei ollut kansanedustajan arvovallalle sopivaa.

Immosen teksti voidaan myös tulkita kiihotukseksi kansanryhmää, siis maahanmuuttajia vastaan. Ja tällaiselle toiminnalle on Suomessa kasvualustaa. Esimerkiksi Porissakin on uusnatseja, jotka hätyyttelevät ihmisiä pelkästään ihonvärin perusteella. Tällainen toiminta on tuomittavaa, ja sellaisesta on päästävä eroon.

Myönteistä on Immosen kirjoituksen saama laaja vastareaktio. Vaikka moni sisimmissään ehkä haluaisikin rajoittaa maahanmuuttajien virtaa Suomeen, koetaan sotaisat puheet kuitenkin vastenmielisiksi. Se antaa toivoa siitä, että tunkkaisuudesta ehkä päästäisiin eroon ja suvaitsevaisuus lähtee uuteen kasvuun.

Tilanne on kuitenkin edelleen huolestuttava siksi, että perussuomalaisten riveissä on useita poliitikkoja, jotka tukevat Immosta. Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps) on ilmaissut suoran tukensa, ja mm. satakuntalaisen kansanedustajan Laura Huhtasaaren (ps) tiedetään myötäilevän Halla-ahoa. Eikä perussuomaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ole sanoutunut irti Immosen ajatuksista.

Ilmapiiri haiseekin edelleen tunkkaiselta.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva