Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

17.7.2015 - Porin Suomi Areena ei saa enää paisua

Kymmenettä kertaa järjestetty kesäinen keskustelufoorumi, Porin Suomi Areena vetää tältä erää viimeisiään, ja tapahtuma päättyy tänään. MTV3:n ja Porin kaupungin järjestämää tapahtumaa voidaan pitää tälläkin kertaa onnistuneena, vaikka se onkin nyt paisunut yli äyräidensä.

Tällä kertaa Porin kesässä on perjantain jälkeen ollut 160 keskustelutilaisuutta, ja niissä pyydettyjä keskustelijoita noin 800. Ne ovat viikon ajalle sijoitettuina paljon, ja suurella yleisöllä on ollut vaikeuksia seurata kaikkea haluamaansa ainakin syvällisesti.
Toisaalta tapahtuma on ollut tälläkin kertaa yleisön mieleen, sillä eiliseen mennessä tapahtumaan osallistui yli 33 000 kuulijaa, mikä sekin on ennätyksellinen  määrä. Viime vuonna koko tapahtumaan osallistui noin 30 000 kuulijaa.

MTV3 ja Porin kaupunki allekirjoittivat torstaina jatkosopimuksen, jonka mukaan Suomi Areena jatkuu Porissa ainakin vuoteen 2020 saakka. Sopimus turvaa siis keskustelutapahtuman tulevaisuuden Porissa pitkäksi aikaa. Samalla sen pitäisi antaa järjestäjille vapautta kehittää tapahtumaa.

Kehittäminen ei tässä tapauksessa saisi kuitenkaan merkitä tapahtuman paisuttamista edelleen, pikemminkin päin vastoin. Vaikka keskustelujen laadussa ei ole nytkään ollut juuri moittimista, niin määrää voitaisiin vielä enemmän korvata laadulla. Se tuntuu olevan monen tapahtumaa seuranneen toivomus.

Paisuttamisen esteeksi alkavat muodostua jo käytännön asiat, kuten vieraiden majoittaminen. Kun samaan aikaan on vielä Porin jazzfestivaalit, ei Porin majoituskapasiteetti riitä alkuunkaan kaikille halukkaille.

Porin kaupungille Suomi Areenan jatko on tärkeää, sillä viikon ajaksi Poriin kokoontuu suuri osa Suomen yhteiskunnallista kermaa; poliitikkoja, järjestöväkeä, yritysjohtajia, kulttuuriväkeä. Porilaisilla ei ole vaikeuksia pongata katuvilinästä julkisuuden henkilöitä. Vaikuttajien suuri määrä antaa Porin kaupungille mahdollisuuden vaikuttaa Porin ja koko Satakunnan edunvalvontaan.

Kokonaan toinen asia on, mitä Suomi Areenan keskusteluista jäi villoja. Porissa on väännetty näinä päivinä kättä mm. tulevasta yhteiskuntasopimuksesta ja sen elementeistä. On selvää, ettei todellisia neuvotteluja käydä lavalla yleisön edessä. Voi kuitenkin toivoa, että avoin keskustelu kesäisen leppeässä ilmapiirissä on avartanut edes hitusen osapuolten näkemyksiä.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva