Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

30.4.2015 - SDP:n johdon pitää tiivistää rivinsä

Sosialidemokraattisen puolueen johdossa ja uudessa eduskuntaryhmässä viime päivinä ilmennyt eripura on hämmentänyt yleisöä ja erityisesti sosialidemokraattista järjestökenttää olkoonkin, että ainakin osa siitä on kuitattu väärinkäsityksenä.

Puheenjohtaja Antti Rinteen ja hänen edeltäjänsä Jutta Urpilaisen väitetyt huonot välit samoin kuin väitetyt kuppikunnat eduskuntaryhmän sisällä eivät anna hyvää kuvaa SDP:n tilasta, joka muutenkin on huonossa jamassa eduskuntavaalien tappion seurauksena.

Julkisuudessa tapahtunut riitely ei myöskään vahvista puolueen asemaa, kun se Rinteen johdolla mielii uuteen hallitukseen.
On ymmärrettävää, että vaalitappio on kiristänyt puoluejohdon ja eduskuntaryhmän hermoja, mutta hermostuneisuus on purkautunut tavalla, joka haittaa koko sosialidemokraattista liikettä.

Viime kesän puoluekokouksen puheenjohtajaäänestys, jossa Antti Rinne päihitti niukasti Jutta Urpilaisen, näkyi aluksi puoluekentän jakautumisena, mutta syksyn ja talven kuluessa ainakin järjestökenttä jo rauhoittui, ja puolue meni eduskuntavaaleihin yhtenäisenä.
Vaalitappion syyt eivät siis olleet järjestökentässä, vaan aivan muualla.

Nyt puoluejohdon pitäisi nopeasti tiivistää ja suoristaa rivinsä, jottei eripura enää leviäisi kentälle, jossa Antti Rinteellä on toistaiseksi vahva tuki..

Jännitteiden purkaminen toki saattaa olla helpommin sanottu kuin tehty, koska samaan aikaan vaakalaudalla on sekä hallituspaikka että mm. vaalitappiosta johtuen heikentynyt puolueen talous. Puoluejohdon sisällä tarvittaisiin nyt rauhoittajaa, joka viheltäisi pelin poikki. Sellainen voisi olla esimerkiksi entinen eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma, joka johti myös puoluetta ennen Urpilaista.

Onpa puolueen paikka jatkossa sitten hallituksessa tai oppositiossa, rivien on oltava kunnossa. Heinäluoman osaamista kannattaisi Antti Rinteenkin näkyvästi hyödyntää, vaikka hän kuuluisikin eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi valitun Antti Lindtmanin taustajoukkoihin.

Lindtmanin on epäilty julkisuudessa mielivän Rinteen paikalla. Seuraavaan puoluekokoukseen on kuitenkin pari vuotta aikaa, eikä sitä pitäisi tuhlata puheenjohtajapeliin puolueen yhtenäisyyden kustannuksella.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva