Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

10.4.2015 - Kasitien remontin oli jo aikakin ulottua Porin päähän

Satakunnan tieliikenteen tällä hetkellä ehkä pahin pullonkaula valtatie 8 Porista Turkuun on viimein tulossa remonttiin myös Porin päässä. Liikennevirastohan aloitti jo viime vuonna valtatie n peruskorjauksen Turun päässä 45 miljoonan euron turvin.

Kaikkiaan perusparannuksen kustannukset ovat 102 miljoonaa euroa.

Satakunnassa on odotettu kieli pitkällä, koska remontti ulottuu myös tieosuuden toiseen päähän, ja nyt se on viimein toteutunut. Valmistelevat työt Porin Isomäen kohdalla on aloitettu, ja nyt alkavat myös tositoimet. 1,9 miljoonan euron urakan on määrä olla valmis marraskuussa.

Kun Isonmäen uudet risteysjärjestelyt on tehty, jatkuvat Destian urakoimat työt tukkoisella Porin ja Luvian välillä mm. ohituskaistojen ja pyöräteiden muodossa.

Rauman kohdallahan valtatie 8:aa on jo parannettu aiemmin, ja siellä liikenne on jo varsin sujuvaa mm. ohituskaistojen ansiosta.

Porin ja Rauman välinen valtatie on raskaasti liikennöity väylä, ja kapeutensa takia se on varallisessa kunnossa. Tie on ollut Satakunnan edunvalvontalistalla pitkään, ja mm. Satakuntaliitto ja maakunnan kansanedustajat, erityisesti sosialidemokraattien Krista Kiuru ja Kristiina Salonen ovat tehneet lujasti töitä tieremontin kiirehtimiseksi. Myös Porin kaupunki on ollut asiassa aloitteellinen.

Kiuru lupasi aikanaan julkisuudessa, että Porin päässäkin työt alkavat tällä vaalikaudella. Tämä lupaus onkin nyt toteutunut täpärästi. Vaalikauttahan on jäljellä vielä viikon verran.

Ensi viikon sunnuntaina valittavilla kansanedustajilla on monien muiden töiden ohella edelleen edunvalvontatöitä myös Satakunnan tieoloissa. Valvottavaa riittää mm. siinä, että valtatie 8 saadaan kuntoon koko 135 kilometrin pituudeltaan Porin ja Turun välillä. Mutta kasitie tarvitsee parannusta myös Porin pohjoispuolella. Parikymmentä vuotta vireillä ollut Hyvelän ja Söörmarkun välinen osuus olisi viimein saatava myös kuntoon.

Perusparannusta odottaa edelleen myös toinen raskaasti liikennöity tieosuus Porissa eli valtatie 2:n jatke Porista Mäntyluotoon.

Kansanedustajat ovat siis jatkossakin paljon vartijoina.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva