Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

2.4.2015 - Loppukiri alkaa

Kolmen viikon kuluttua pidettävien eduskuntavaalien loppukiri alkaa pääsiäisenä juuri sopivasti ennen ensi keskiviikkona alkaa ennakkoäänestystä. Vaalikampanjointi on näkynyt jo toreilla ja kaduilla, mutta tuleva lauantai on varmasti tähän asti vilkkain kampanjapäivä, onhan odotettavissa, että kansaa liikkuu pyhien välisenä lauantaina paljon. Tulevina viikonloppuina soppatykeillä ja makkaragrilleillä on varmasti käyttöä.

Vaalimainokset tulivat virallisesti katukuvaan keskiviikkona, mutta esimerkiksi valopylväissä mainoksia on näkynyt jo viikon verran. Puolueiden mainokset paljastavat sen, että liikkeellä ollaan varsin perinteisin teemoin, Suomen suunta on hakusessa, vaikkakin sanamuodot vaihtelevat jonkin verran. Samoin työ.

Yllätys ei ole se, että keskusta käyttää mainoksissaan puheenjohtajansa Juha Sipilän kuvaa, sillä puoluehan on ratsastanut jo pitkään pelkästään puheenjohtajallaan. Sen sijaan yllätyksenä voidaan pitää sitä, että kokoomus kirittää edelleen työn teemalla, vaikka se onkin painanut palkansaajia kovalla kädellä. Enää ei kokoomus sentään puhu itsestään työväenpuolueena.

Vaaliasetelmat kolme viikkoa ennen vaaleja ovat tasaiset. Keskustalle tosin povataan edelleen huomattavaa vaalivoittoa, mutta gallupien mukaan kisa toiseksi suurimmasta puolueesta on sitäkin tasaisempi. Sosialidemokraatit ovat kirineet pitkin talvea kannatustaan niin, että SDP on jo useassa gallupissa ollut kakkosena ohi kokoomuksen ja perussuomalaisten. Demarien oikeudenmukaisuutta korostava linja on saanut siinä määrin vastakaikua, että puolueen asema vahvistunee vielä kolmen viikon aikana.

Todennäköistä on, että kokoomus sen sijaan menettää kannatustaan edelleen, sillä puolueen hyväosaisia kosiva linja ei tehoa näinä aikoina, jolloin tavalliset suomalaiset palkansaajat ja eläkeläiset työttömistä puhumattakaan joutuvat kiristämään koko ajan omaa talouttaan. Tuskin edes Saksan liittokanslerin Angela Merkelin piipahdus kokoomuksen vieraana auttaa tähän hätään.

Näissäkin vaaleissa on arviolta yli miljoona liikkuvaa tai kotiin jäävää äänestäjää. Tämä ryhmä tulee olemaan vaalien ratkaisija. Kolmen viikon loppukirissä on kyse erityisesti juuri siitä, miten puolueet saavat heidät liikkeelle ja omiksi äänestäjikseen.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva