Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

20.3.2015 - Liika itsevarmuus saattaa kostautua keskustalle

Vaaligallupien kärjessä pitkään keikkunut keskusta alkaa olla liian itsevarma voitostaan. Se on johtanut mm. siihen, että puolueen puheenjohtaja alkaa jo esiintyä kuin pääministeri, ja puolueen johto näyttää esiintyvän jopa ylimielisesti.

Eduskuntavaaleihin on aikaa kuitenkin vielä kuukausi, ja kuten politiikkaa seuraavat hyvin tietävät, politiikassa voi viikossakin tapahtua mitä tahansa. Sitä paitsi gallupit ovat gallupeja, ja keskusta vain näyttää olevan ylivoimaisessa johdossa. Todellinen gallup nähdään vasta 19. huhtikuuta.

Tuore osoitus keskusta suhtautumisesta vaaleihin oli tällä viikolla järjestetty ja puolueiden puheenjohtajille tarkoitettu EU-keskustelu, vaalikamppailun ainoa EU-keskustelu.

Mm. Eurooppalainen Suomi -yhdistyksen ja EU-komission Suomen edustuston järjestämä keskustelu ei sopinut useasta yrityksestä huolimatta keskustan puheenjohtajalle, eivätkä järjestäjät hyväksyneet osanottajiksi sijaisia.

Kaikkien muiden puolueiden puheenjohtaja löysivät kalenteristaan aikaa Helsingin yliopistossa järjestetylle tilaisuudelle, mutta ei Sipilä. Puolue yritti turhaan lähettää keskusteluun entistä EU:n talouskomissaaria Olli Rehniä, mutta järjestäjät eivät häntä huolineet kuin kommentoijaksi.

Todellisen kommentoinnin sijaan Rehn ryhtyi kiukuttelemaan ja moittimaan järjestäjiä. Lisäksi hän mm. sanoi puheenjohtajien puheenvuoroja vitseiksi.

Moista ylimielisyyttä on Suomessa harvoin nähty, kuten ei ole yleensä kuultu myöskään buuausta tämän tason tilaisuudessa. Mutta nyt kuului.

Jälkeenpäin Juha Sipilä on väittänyt julkisuudessa, että tilaisuuden järjestäjät uhkailivat häntä.

Koska tilaisuuden järjestäjät halusivat keskustelijoiksi nimenomaan puheenjohtajat, he tekivät oikein, ettei sijaisia hyväksytty vain yhdeltä puolueelta.

Aiemmin tällä viikolla Helsingin Sanomien gallup osoitti keskustalle vielä johtoa, mutta sen kannatus on jo parin prosenttiyksikön laskussa. Puheenjohtaja Juha Sipilän glooria näyttää jo himmenemisen merkkejä. Tämän viikon kaltainen liika itsevarmuus saattaa kostautua vielä lisää.

Jos tällä hetkellä Sdp ja kokoomus käyvät kisaa hopeasijasta, saattaa olla, että ykköspaikasta käydäänkin kuukauden kuluttua kisa kolmen, jopa neljän puolueen kesken.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva