Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

6.2.2015 - Porin on nyt aika päättää organisaatiostaan

Ei ollut mitenkään suuri yllätys, että Porin kaupungin hallintoa koko alkuvuoden kuohuttanut kohu kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen (sd) asemasta kuivui kokoon. Kaupunginhallitushan katsoi yksimielisesti, ettei kaupunginjohtajan toimissa ollut moitittavaa kaupungin pääosin omistaman kehittämisyhtiö Prizztechin yt-neuvotteluissa.

Kohun aloittivat kokoomuksen ja vasemmistoliiton valtuustoryhmien puheenjohtajat Juha Vasama (kok) ja Tapio Furuholm (vas) Satakunnan Kansan haastattelulla, jonka jälkeen lehti on ottanut asiasta ja sen vierestä irti kaiken mahdollisen.

Kuten sosialidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Esa J. Wahlman toisaalla tässä lehdessä toteaa, Luukkosen toimintaa koskevan työryhmän selvityksen loppupäätelmä ja kaupunginhallituksen sen perusteella tekemä päätös ovat Vasamalla ja Furuholmille arvovaltatappio.

Nyt voidaankin kysyä, lähtivätkö he ”sotaansa” huhujen perusteella väärin tiedoin, vai oliko heidän tarkoituksensa vain aiheuttaa hämmennystä sekä käyttää kohua aseena sosialidemokraatteja vastaan. Kaupunginjohtajan edesottamuksethan  ovat olleet demareille eittämättä vaikeita paloja.

Työryhmä, jossa oli edustus kaikista valtuustoryhmistä, teki kuitenkin tiettävästi jopa pikkutarkkaa työtä, joten lopputuloksessa ei pitäisi olla mitään epäselvää. Tosin ulkopuolisten on vaikea tehdä omia arviotaan, koska antamalla kaupunginhallitukselle suullisen selvityksen kirjallisen sijasta, faktat pysyvät julkisuudelta salassa. Se taas on kuntalain hengen vastaista.

Kohun lopputuloksesta johtuen Porin päättäjillä on nyt kuitenkin aikaa rauhassa miettiä, miten kaupungin johtamisjärjestelmää uudistetaan vielä ennen vuoden 2017 alussa mahdollisesti toteutuvaa kuntaliitosta.

Kaupunginhallitus asetti jo viime vuonna organisaatiotyöryhmän pohtimaan järjestelmän uudistamista, mutta kovin paljon se ei ole saanut toistaiseksi aikaan. Pian kuitenkin olisi tehtävä ratkaisuja esimerkiksi siitä, kuinka monta kaupunginjohtajaa Pori tarvitsee, vain onko pormestari-malli tai päätoiminen kaupunginhallituksen puheenjohtaja parempi ratkaisu kuin kolme kaupunginjohtajaa.

Kuntaliitoksen yhteydessä kaupunginjohtajan virat tulevat viimeistään avoimeen hakuun, mutta jo sitä ennen molemmat apulaiskaupunginjohtajan virat tullevat katkolle nykyisten viranhaltijoiden iän perusteella.

Lisäksi muutama virastopäällikkö on tulossa eläkeikään, joten pohdittavaa päättäjille on luvassa virka-asioissa enemmänkin.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva