Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

16.1.2015 - Porin johtajuusvaje on lyömäase demareita vastaan

Porissa jälleen joulun alla puhjennut melu Porin kaupunginjohtajan Aino-Maija Luukkosen asemasta on osoitus siitä, että kaupungissa on todellakin johtajuusvaje. Tosin vaje ei merkitse yksin sitä, ettei Aino-Maija Luukkosella ole langat käsissään, kuten on väitetty. Yhtä lailla se merkitsee sitä, että myös luottamushenkilöjohto on epävarmana.

Keskustelun avasivat tällä kertaa vasemmistoliiton ja kokoomuksen valtuustoryhmien puheenjohtajat Juha Vasama (kok) ja Tapio Furuholm (vas), jotka vaativat lehtihaastattelussa Luukkosen siirtämistä muihin tehtäviin.

Samalla he peräänkuuluttivat sosialidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtajan Esa J. Wahlmanin toimenpiteitä asiassa uskaltamatta kuitenkaan lehtihaastattelun räksytystä enempää ryhtymä toimiin.

Kokoomus on Porin suurin valtuustoryhmä, ja sen puheenjohtajalla luulisi olevan hartioita enempäänkin kuin pelkkään räksytykseen semminkin, kun kaupungissa on nykyisin muutenkin porvarienemmistö.

Furuholm taas on jo vuosia ollut Aino-Maija Luukkosen taisteluparina, vaikka hän julkisuudessa muuta väittääkin.
Niinpä  ei voi tulla kuin yhteen johtopäätökseen, eli niin kokoomus kuin vasemmistoliittokin käyttävät nyt Luukkosta lyömäaseena sosialidemokraatteja vastaan.

Kymmenisen vuotta Poria johtaneella Aino-Maija Luukkosella on puutteensa kaupunginjohtajana, mutta kirkasotsaisuudesta ei voi kehua kahta muutakaan kaupunginjohtajaa. Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus (kok) on eduskuntavaaliehdokkaana, ja hän on pelannut omaa poliittista peliään jo kärkkyessään ykköskaupunginjohtajan paikkaa, ja hän on myös ottanut rajusti yhteen Luukkosen kanssa. Apulaiskaupunginjohtaja Aulis Laaksosen (vas) toimet puolestaan ovat syyteharkinnassa, eikä hänen tukenaan ole syystä olleet aina ”omatkaan”.

Kaupunginhallituksen on määrä maanantaina asettaa poliittinen työryhmä selvittämään Porin  kaupungintalon johtajuusongelmia. Onkin paikallaan, että asiat selvitetään perinpohjaisesti, ja selvitysten perusteella tehdään myös ratkaisuja, kuten Wahlmankin on vaatinut.

Onnistunein ratkaisu saattaisi olla, että Porin ja todennäköisen suurliitoksen jälkeen myös suur-Porin johtoon asetettaisiin poliittisesti valittava pormestari, ja kaikki nykyiset kaupunginjohtajat siirrettäisiin toimialajohtajiksi. Silloin poliittinen peli olisi avointa, eikä mäiskettä tarvitsisi kätkeä tikuista tehtävien asioiden varjoon.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva