Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

21.11.2014 - Porissa saadaan mitä on tilattu

Viime maanantainen Porin kaupunginvaltuuston budjettikokous oli oiva esimerkki siitä, mihin porilaisessa kunnallispolitiikassa on tultu. Koska kunnallisvaaleissa äänestäjät valitsivat valtuuston selvän porvarienemmistön, se voi kääntyä kääntyä äänestäjiä vastaan.

Sosialidemokraattien ja vasemmistoliiton yhteistyöllä kaupungin ensi vuoden talousarvioon yritettiin kahta lisäystä: peruskoulun määrärahoihin miljoonaa euroa ja perusturvaan 1,5 miljoonaa euroa. Molemmat yritykset epäonnistuivat, sillä kokoomuksen, perussuomalaisten, keskustan ja vihreiden porvarienemmistö kaatoi esitykset äänestyksissä selvin luvuin.

Kokoomus veti valtuustossa varsin tylyä linjaa, ja se tuntui oleva erityisen mieluisa perussuomalaisille, joiden kellokkaista erityisesti Laura Huhtasaari tuntui olevan erityisen riemuissaan tästä.

Porilaisille riemu saattaa kuitenkin jäädä vähäiseksi, silla kun perusturva jäi ilman lisärahojaan, se saattaa johtaa joidenkin sosiaali- ja terveyspalvelujen karsimiseen. Erityisesti sosiaalipuoli saattaa nyt joutua vaikeuksiin.

Koulupuolella taas peruskoululaiset joutuvat kärsijöiksi, sillä rahapula saattaa näkyä entistä selvemmin mm. ryhmäkokojen kasvuna ja oppimateriaalihankinnoissa. Kaikki oppilaat eivät ehkä vieläkään saa käyttöönsä uusia oppi- ja työkirjoja, vaan vanhoja kirjoja joudutaan kierrättämään edelleen vuodesta toiseen.

Mutta vanha sanontakin kuuluu: Sitä saa mitä tilaa.

Valtuuston ryhmäpuheenvuorossa demarien Esa J. Wahlman syytti kokoomusta ylimielisyydestä, kun ryhmät kävivät kaupunginhallituskäsittelyn yhteydessä budjettineuvotteluissa. Samaa ylimielisyyttä oli havaittavissa myös valtuustosalissa.

Vaikka kokoomusta on viime aikoina puolueiden imagotutkimuksessa syytetty laajemminkin ylimielisyydestä, niin Porissa huippuna oli tällä kertaa sittenkin Satakunnan Kansa, joka pääkirjoituksessaan (19.11.) kirjoitti vasemmiston roolista erittäin ylimieliseen sävyyn paljastaen näin taas kerran ”sitoutumattomat” karvansa.

Pääkirjoituksessa mm. riemuittiin, että vasemmisto joutui vain vikisemään, ja se oli lehden mukaan erityisen kova pala SDP:lle.
Todellisuudessa tämänkertainenkin valtuustokäyttäytyminen näytti olleen sosialidemokraateille tietoista pesäeron tekemistä kokoomukseen. Vaikka taloudenpidon päälinjoista oltaisiin suurin piirtein yksimielisiä, pitää puolueen puolustaa oman ideologiansa mukaisia asioita kuten juuri peruskoulua ja perusturvaa. Ne ovat kuntapalvelujen perusta.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva