Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

5.9.2014 - Suunnitteleeko Porin kokoomus tekevänsä ”Männistöt”?

Kokoomuksen eduskuntavaalikuvioihin Satakunnassa tuli ainakin yksi selvyys, kun Porin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus (kok) ilmoitti asettuvansa ehdokkaaksi ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Hannuksen ilmoitusta on odotettu siitä saakka, kun toinen porilainen Sampsa Kataja (kok) ilmoitti jättävänsä eduskunnan kevään vaaleissa. Samalla hän kertoi havittelevansa johtotehtäviä Porin kaupungin organisaatiossa ja toivoi Kari Hannuksen asettumista ehdolle eduskuntaan.

Vaikka Hannuksen valinta eduskuntaan ei ole vielä mitenkään kirkossa kuulutettu, häntä pidetään muissakin kuin kokoomuspiireissä varteenotettavana läpimenijänä. Kokoomuksellahan on jaossa useita tuhansia ääniä, kun molemmat puolueen istuvat kansanedustajat Kataja sekä ulvilalainen Anne Holmlund ovat päättäneet jättää eduskunnan.

Hannuksen valintaa saattaa haitata myös Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola (kok), mikäli hänkin päättää asettua ehdokkaaksi. Hänen ratkaisuaan odotetaan lähiaikoina.

Kokoomuksella näyttää olevan Porissa joka tapauksessa selvä suunnitelma, joka muistuttaa surullisen paljon puolueen sekoilua Helsingissä eli tapaus Männistöä.

Kokoomuksen nuori kansanedustaja Lauri Männistöhän valittiin Helsingin apulaiskaupunginjohtajan Laura Rädyn viransijaiseksi, kun pääministeri Alexander Stubb nosti Rädyn sosiaali- ja terveysministeriksi. Männistö puolestaan pyysi eroa kansanedustajan tehtävästä, jolloin Räty olisi noussut varapaikalta eduskuntaan.

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd) piti eron myöntämistä ja vaihtokauppaa arveluttavana. Samaa mieltä oli lopulta myös pääministeri Stubb. Hänen mukaansa tapaus muistutti 1970- ja 1980-lukujen politiikkaa, jossa tehtäviä jaettiin kabineteissa.
Kokoomus tekikin Stubbin sanoin korjausliikkeen, ja Lauri Männistä perui eroanomuksensa.

Vaikka Katajan ja Hannuksen tapaus ei olekaan suoraan verrattavissa Helsingin vaihtokauppoihin, niin melkoista peliä Porinkin kokoomus näyttää pelaavan.

Sitä paitsi Sampsa Katajalla ja Laura Rädyllä on muutakin yhteistä. Molemmat olivat peräkanaa kunta-alan eläkevakuutusyhtiö Kevan hallituksen puheenjohtajina liittyen Merja Ailuksen toimitusjohtajakuteen: Kataja palkkasi Ailuksen ja sopi työehdoista, Räty taas erotti Ailuksen ylisuuriin työsuhde-etuihin liittyvän kohun takia.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva