Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

1.8.2014 - Porin asuntomessuprojektista tuli liian vaikea

Porin kiistelty vuoden 2018 asuntomessuhanke elää edelleen, vaikka päätöksiä pitäisi jo vähin erin saada aikaan. Kaupungin virkamiesjohto ilmoitti pari viikkoa sitten, että suunnitellusta Karjarannan-Hevosluodon asuntomessualueesta ollaan luopumassa, ja messualue ollaan rajaamassa pelkästään Karjarantaan.

Suunnitelma luopua Hevosluodon rakentamisesta on varmasti oikea, sillä Porin kaupunki olisi yksin joutunut kustantamaan miljoonia euroja maksavat tulvasuojelutyöt. Valtio ei olisi lähtenyt kustantamaan pengerryksiä alueelle, joka tiedetään entuudestaan tulvaherkäksi alueeksi.

Sen sijaan tavasta, jolla kaupunki on asuntomessuhanketta vienyt eteenpäin, voidaan olla monta mieltä. Näyttää siltä, että kaupunki teki hankkeesta alunperinkin liian vaikean.

Alava Hevosluoto on rauhoitettu tähän asti pääosin viljelysmaaksi, ja rakentaminen on päättynyt siirtolapuutarhaan. Hevosluodon asuntoalue on ollut  kauan Porin kaavoittajan haaveena, mutta asian herkkyyden takia se ei ole aiemmin edennyt. Virkamiehet saivat kuitenkin poliitikot hankkeen taakse asuntomessuhankkeen avulla.

Porilla oli hyvät kokemukset Reposaaren loma-asuntomessuista, vaikka suurten huviloiden alueesta onkin tullut lähinnä autiokylä. Messut oli tapahtumana ja kaavana kuitenkin onnistunut tuoden Porille paljon myönteistä julkisuutta. Poliitikkojen lämpeneminen asialle oli siis ymmärrettävää.

Tosiasiat ovat kuitenkin olleet Hevosluodon rakentamista vastaan, ja Suomen ympäristökeskuksessa on epäilty luodon asuntomessuhankkeen järkevyyttä koko ajan. Myös asuntomessut järjestävä osuuskunta Suomen Asuntomessut on esittänyt epäileviä näkemyksiä. Epäilyjä on esitetty myös siitä, olisiko Hevosluotoon löytynyt riittävästi tulvavaaraa uhmaavia rakentajia.

Nyt Porin kaupunkikin on siis lopulta ottanut tosiasiat huomioon, toivottavasti ei kuitenkaan liian myöhään. Päätökset ja neuvottelut on käytävä nopeasti, jotta asuntomessujen todellinen valmistelu saadaan käyntiin.

Karjarannan lisäksi ei ole enää syytä esittää muita vaihtoehtoja kuten Yyteriä Sitä paitsi dyynien erikoisuus rakentamisalueena meni ohi Kalajoen tämänvuotisten loma-asuntomessujen myötä.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva