Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

6.6.2014 - Ulvilasta kuuluu hyviä uutisia

Ulvilasta kuuluu hyviä talousuutisia. Kaupungin oma talous on kohentunut, ja Ulvilan puolelle on muuttamassa uusia yhteisöveron maksajia. Porista on tulossa kaksi isoa yritystä, Satamaito ja Valmet. Syytä henkselien paukutteluun ei varmasti ole, mutta toki ulvilalaiset voivat olla iloisia myönteisistä uutisista.
Satamaidon ja Valmetin muutot johtuvat lähinnä siitä, että ne tarvitsevat sopivat uudet tilat. Esimerkiksi Satamaidon tilat Porissa ovat käyneet erittäin ahtaiksi, eikä kasvulle ole enää tilaa. Mutta voi Ulvilalle antaa kiitosta myös aktiivisesta elinkeinopolitiikan harjoittamisesta, josta on osoituksena sekin, että Satakunnan Yrittäjät valitsi Ulvilan viime vuonna maakunnan yrittäjäaktiivisimmaksi kunnaksi.
Aktiivisuus yrittäjien suuntaan tarkoittaa sitä, että kaupunki hoitaa sille kuuluvat tehtävät mahdollisimman ripeästi ja notkeasti. Esimerkiksi Satamaidolle selvitettiin, että Ulvilassa vesi riittää ja sen laatu on hyvää. Kun lisäksi asemakaavat, tieliittymät ja muut olennaiset asiat selvitettiin, yritys oli valmis tekemään ratkaisunsa.
Ulvilan suunnalta vihjataan, että meneillään on uusia neuvotteluja ja että päätöksiä uusista yrityksistä on luvassa vielä tämän vuoden aikana. Tulijat eivät välttämättä ole Porista.
Pori on menettämässä Ulvilalle yhteisöveron maksajia, mutta tärkeintä lienee, että siirroilla turvataan alueen ihmisten työpaikkoja. Kun Satamaito saa lisää hallitilaa, se pystyy ottamaan sisään enemmän maitoa, kasvattamaan tuotantoaan ja lisäämään työpaikkojaan.
Ulvilan kaupungin talous on kääntynyt parempaan suuntaan tuottavuus- ja toimenpideohjelman ansiosta. Taseessa on +9,8 miljoonaa euroa, ja viime vuoden tulos oli +2,5 miljoonaa euroa. Velkaa on pystytty maksamaan pois 5 miljoonaa euroa, ja velkaa asukasta kohti on enää 900 euroa.
Vaikka hyvin menisikin tällä hetkellä, on katsottava 10 - 20 vuoden päähän. Ulvila on mukana Porin kaupunkiseudun kuntajakoselvityksessä, joka aloitettiin viime kesänä. Mukana olevat kunnat ratkaisevat ensi syksynä, etenevätkö ne yhdistymisselvityksen ja -sopimuksen tekoon.
Ulvila ei kuntajakoselvityksessä ole altavastaajan asemassa. Henkseleitä ei ole syytä paukutella tässäkään kohtaan, ja henki tuntuu olevankin, että selvitys katsotaan läpi ja päätökset tehdään sitten viileän asiallisesti faktojen pohjalta.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva