Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

23.5.2014 - Porissa oikeisto ja keskusta jyräävät mediakenttää

Porin kaupungin oikeisto- ja keskustavoimat ovat osoittamassa valtaansa varsin erikoisella tavalla, kun ne jyräävät paikallista mediakenttää. Kaupunginhallituksessa porvarienemmistö esitti maanantaina kokoontuvalle kaupunginvaltuustolle äänin 6-5, että kaupungin virallisiksi ilmoituslehdiksi valittaisiin sitoutumaton porvarilehti Satakunnan Kansa ja keskustataustainen ilmaisjakelulehti Satakunnan Viikko.

Kaupungin ilmoituslehtiin ovat aiemmin kuuluneet perinteisesti Satakunnan Kansa sekä avoimesti sitoutuneet työväenlehdet, sosialidemokraattinen Uusi Aika ja vasemmistoliittolainen Satakunnan Työ. Kaupunginhallituksessa sosialidemokraatit ja vasemmistoliitto olisivat halunneet myös näiden lehtien jatkavan kaupungin ilmoituslehtinä, mutta ne hävisivät äänestyksessä.

Nyt Porin porvarienemmistö haluaa siis jättää nämä kaksi lehteä ilman kaupungin virallisia ilmoituksia.

Samalla porvarienemmistö haluaa osoittaa kaupunkilaisille, mistä lehdistä heidän pitää lukea kuulutukset. Tämä on vastoin demokraattista periaatetta, jonka mukaan julkisen hallinnon pitää välittää tietoa mahdollisimman laajasti.

Kaupunginhallituksen päätös oli selvästi poliittinen, kun Satakunnan Kansan rinnalle ilmoituslehdeksi ollaan valitsemassa vain ilmaisjakelulehti, jonka omistajana on Lalli Oy. Kyseinen yhtiö omisti aikanaan keskustalaisen Lalli-lehden, joka lakkautettiin kannattamattomana.

Lalli Oy ja samalla Satakunnan Viikko ovat silti edelleen tiukasti keskustalaisissa käsissä. Yhtiön hallituksen puheenjohtajana on kansanedustaja Timo Kalli (kesk), ja hallituksessa on lähes yksinomaan muitakin kepulaisia.

Nyt onkin kysyttävä, mitkä kaupat kokoomus ja keskusta ovat Porissa tehneet ilmoituslehtipäätöksen aikaansaamiseksi?

Koko tämänkertainen ilmoituslehtien valintaprosessi on muutenkin muistuttanut farssia. Ensimmäisen kerran lehdiltä pyydettiin tarjouksia ilmoituksista yli vuosi sitten. Silloin ainoastaan Uusi Aika jätti tarjouksen. Silloin tarjouskilpailu keskeytettiin sillä verukkeella, että tarjokkaita oli vain yksi. Toisella kierroksella kilpailu keskeytettiin, koska Satakunnan Viikko uhkasi valittaa markkinaoikeuteen, ellei ilmaisjakelulehtiä oteta kilpailuun mukaan. Nyt mennään jo kolmatta kierrosta.

Kiistanalainen on myös toisen ilmaisjakelulehden Uuden Porin rooli tarjouskilpailussa. Lehden omistajayhtiö meni kesken tarjouskisan konkurssiin, mutta uusi omistaja jatkaa lehteä. Lehden tarjous kuitenkin hylättiin.

Valtuuston päätöksestä riippuu, kuinka monessa paikassa nyt valmistellaan valituksia.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva