Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

9.5.2014 - Tänään on ratkaisun päivä

Torstaina Seinäjoella alkaneessa SDP:n puoluekokouksessa on tänään perjantaina ratkaisujen päivä, kun istuvan puheenjohtajan Jutta Urpilaisen ja haastajan Antti Rinteen kannatukset mitataan lopullisesti.
Tähän asti heidän kannatuksistaan on tehty useita mittauksia, mutta vain perjantain äänestys on todellinen mittaus.

Monen arvion mukaan Antti Rinne on johtanut kisaa ennen puoluekokousta. Rinteen takana ovat olleet erityisesti ay-demarit, mutta on hän toki saanut kannatusta taustaltaan muiltakin puoluekokousedustajilta. Rinteen SDP:tä piirun verran vasemmalle vetävä viesti on purrut moniin. Hän on puhunut kansalle sellaista kieltä, jota puolueeseen muutosta halunneet ovat tahtoneet kuulla.

Mutta Urpilaisellakin on ollut ja on kannattajansa. Hän on yrittänyt vakuuttaa, että SDP:n hallituksessa harjoittanut politiikka on ollut pakon sanelemaa kompromissia, ja elleivät demarit olisi olleet hallituksessa kokoomuksen vastavoimana, asiat olisivat vielä paljon huonommin. Urpilaisen viesti on mennyt myös perille varsinkin sen jälkeen, kun hän ryhtyi naarasleijonan lailla käymään huhtikuun alussa omaa kampanjaansa.

Jutta Urpilaisen osakkeet paranivat kokouspaikalla torstaina vielä kertaheitolla, kun työ- ja elinkeinoministeriö julkisti uutisen, että valtio ja saksalainen telakakkayhtiö ovat tehneet yhteisen tarjouksen korealaisen STX:n Turun telakan ostamiseksi.

Urpilainen kiisti sen, että kyseessä olisi tilaustyö hänen valintansa avittamiseksi. Sen sijaan hän totesi, että hanke todistaa todeksi hallituksen pyrkimykset suomalaisen telakkateollisuuden pelastamiseksi. Tätähän Urpilainen on yrittänyt epäilijöille vakuuttaa.
Ennen perjantain äänestystä henkien taistoja on käyty loppuun saakka. Perjantaiaamuna molemmilla ehdokkailla ovat puheenvuorot, joiden jälkeen alkaa äänestys. Kannatuspuheenvuorot käytiin jo torstai-iltana.

Vaalista tulee tiukka. Rinne antaa varmasti Urpilaiselle paljon tiukemman vastuksen, kuin istuvan puoluejohdon aiempi ”kestohaastaja” Erkki Tuomioja antoi aiemmissa puoluekokouksissa. Rinne saattaa edelleen jopa voittaa vaalin.

Kävi vaalissa kuinka tahansa, niin kaikkien sosialidemokraattien on tärkeää huolehtia siitä, että valinnan jälkeen SDP lähtee Seinäjoelta jälleen yhdessä ruodussa kohti uusia kamppailuja.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva