Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

11.4.2014 - Wahlroos teki oman ratkaisunsa

Nordean, Sammon ja UPM:n hallitusten puheenjohtajan, talousvaikuttajan ja miljonäärin Björn Wahlroosin muutto Suomesta Ruotsiin veroja pakoon on saanut paljon huomiota, paheksuntaa ja myös irvailua. Se ei ole ihme, sillä entisen taistolaiskommunistin ja nykyisin ainakin talousajattelultaan äärioikealla olevan pankkiirin sanomiset ovat aina jakaneet mielipiteitä.

Lehtitietojen mukaan Wahlroos on muuttanut kirjansa Ruotsiin jo viime joulukuussa, ja  61-vuotias pohatta on muuttanut Ruotsiin nimenomaan siksi, että hänen perillisensä välttäisivät aikanaan perintöveron, joka hänen nykyomaisuutensa mukaan olisi reippaasti yli 100 miljoonaa euroa. Wahlroosilla on kaksi lasta.

Wahlroos omistaa Sammon osakkeita yli 440 miljoonalla eurolla, hänen omistuksessaan on suuri maatila Salossa, jonka avulla hän kerää miljoonien maataloustuet valtiolta. Hän omistaa myös kiinteistöjä ainakin Helsingissä ja Porvoossa.

Björn Wahlroos on arvostellut kovin sanoin Suomalaista elinkeinopolitiikkaa ja yritysverotusta, ja päin vastoin kuin moni kotimaassaan menestynyt suomalaisyrittäjä, hänen mielestään yrittäjä ei voi Suomessa menestyä.

Erityisen punainen vaate Wahlroosille on ollut sosialidemokratia. Syynä on ollut mm. demarien onnistunut vaatimus periä suurituloisilta ylimääräistä solidaarisuusveroa. Siksi onkin ironista, että nyt hän on muuttanut asumaan Ruotsiin, joka tunnetaan sosialidemokratian mallimaana. Tällä on on ironisoinut mm. eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd).

Hänen toinen vihollisensa on ollut myös suomalainen ay-liike, jonka valtaa Wahlroos on kritisoinut.

Mutta Wahlroosin muutto pois Suomesta on vakava asia erityisesti siksi, että se antaa varsin ikävän kuvan suomalaisen yritysjohdon asenteesta. Verot ovat heille kauhistus, ja niiden kiertäminen kaikella mahdollisella tavalla on päätehtävä.
Toki ei tätä voi yleistää, ja varsin harva yritysjohtaja lopulta tekee muuttopäätöksen.

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen pahoitteli keskiviikkona Porissa Wahlroosin ratkaisua. Hän muistutti, että Wahlroos on kuitenkin saanut Suomesta aikanaan verovaroilla maksetun koulutuksen ja nauttinut samoilla varoilla tuotettuja palveluja. Urpilaisen mukaan muutto Ruotsiin on merkki siitä, ettei hän arvosta sitä, mitä on saanut suomalaiselta yhteiskunnalta.

Mutta ehkä se kuuluu ahneuteen.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva