Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

4.4.2014 - SDP:n puheenjohtajakisa pääsee vasta nyt käyntiin

Vaikka SDP:n puheenjohtajakisaa on käyty mukamas jo helmikuusta saakka Antti Rinteen ilmoittauduttua Jutta Urpilaisen haastajaksi, voidaan odottaa, että todellinen kisa on alkamassa vasta nyt.

Siinä missä Rinne on kiertänyt ahkerasti SDP:n järjestötilaisuuksissa eri puolilla maata, aloittaa Jutta Urpilainen oman kampanjansa virallisesti vasta ensi viikolla Helsingissä. Tosin Satakunnassa odotetaan, että Urpilainen ottaa varaslähdön kampanjalleen jo tänään perjantaina Porissa Satakunnan Sosialidemokraattien piirikokouksessa.

Puolueelle valitaan puheenjohtaja toukokuussa Seinäjoella pidettävässä puoluekokouksessa, ja valinnan tekevät 500 virallista puoluekokousedustajaa, jotka on jo valittu. Matkan varrella on tehty jo useita kannatusmittauksia, ja niiden mukaan Antti Rinne näyttäisi olevan hienoisessa johdossa. On kuitenkin muistettava, etteivät läheskään kaikki puoluekokousedustajat ole ilmoittaneet kantaansa, ja osa heistä käy vielä sisäistä painia.

Satakunnassa puoluekokousedustajat kokoontuvat seuraavan kerran ryhmäkokoukseensa sunnuntaina. Ryhmä ei ole tähän mennessä keskustellut vielä lainkaan puheenjohtajavaalista. Sunnuntaina keskustelu todennäköisesti käynnistyy, mutta ilmeistä on, ettei ryhmässä tehdä mittausta ehdokkaiden välillä.

Ryhmän puheenjohtajaksi valittu Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja Rainer Lehti on edustanut sitä näkemystä, ettei puheenjohtajasta ainakaan Satakunnassa tehdä ryhmäpäätöstä, vaan jokainen edustaja äänestää kuten haluaa. Selvää on kuitenkin se, että Satakunnasta löytyy kannattajia molemmille ehdokkaille.

Mediassa ja ilmeisesti myös Rinteen kannattajakunnassa on odotettu, että Jutta Urpilainen luovuttaisi kisan, koska Rinne näyttäisi olevan johdossa. Lisäksi Ylen uutiset spekuloivat keskiviikkona sillä, että joidenkin piirien johtohenkilöt olisivat halukkaita neuvomaan Urpilaista jättämään kisan.

Urpilainen torjui torstaina SDP:n puoluehallituksen yhteydessä kuitenkin nämä luovuttamisspekuloinnit toteamalla, että puheenjohtajasta käydään tiukka kisa Seinäjoella.

SDP:n alhaisena pysyvä kannatus on kasannut paineita Urpilaisen päälle, mutta moni demari uskoo myös, ettei se välttämättä parane keulahahmoa vaihtamalla. Tärkeämpää olisi reivata politiikkaa.

Nyt onkin tärkeää, ettei jäsenkunta ryhdy panikoimaan, eikä puheenjohtajakisan loppumetreillä synny repivää kiistaa, jonka jäljet ulottuisivat kauas tulevaisuuteen.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva