Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

28.2.2014 - Viinanen jakelee yhä oppejaan

1990-luvun laman valtiovarainministerinä tunnettu ja monen kiroama kokoomuksen Iiro Viinanen tulee oppeineen aina silloin tällöin julkisuuteen, ja pien 70-vuotiaan Viinasen opit ovat pysyneet ennallaan.
Muutama viikko sitten Viinanen kävi kovin sanoin ammattiyhdistysliikkeen kimppuun kokoomuksen järjestämässä seminaarissa, jota puolueen Nykypäivän verkkouutiset siteerasi.

Viinasen mukaan ammattiyhdistysliike on kovapäistä porukkaa, joka vastustaa kaikkia uudistuksia.

Viinasen mukaan työlainsäädäntöä ei ole modernisoitu nimeksikään. Ei ole tapahtunut edistystä työpaikkakohtaisessa sopimisessa, ei joustoissa, ei työaikapankeissa. Puhumattakaan siitä, että työttömyysturvajärjestelmän saaminen enemmän aktivoivaksi ei ole edennyt yhtään mihinkään.

Verkkouutisten mukaan Viinanen myös ihmetteli, että valtion pitää maksaa 700 euroa kuukaudessa, jotta nuori saadaan töihin liittojen määrittelemällä minimipalkalla.

– Mikseivät työnantaja ja nuori voi keskenään sitä sopia? Miksi siinä tarvitaan valtion tukiaisia? Siinä vain suojataan sitä, ettei tule lommoa sopimusjärjestelmään, oli ex-ministeri sanonut.

Viinasen mielestä ay-liike vain haikailee vanhakantaisia keskitettyjä tuloratkaisuja, joissa valtio on aina osapuolena sadoilla miljoonilla. Kansantalouden etu ja palkkojen sovitus taloustilanteeseen ei kuulu heille.

Ay-liike on hänen mukaansa ottanut valtaa poliitikoilta puuttumalla asioihin, jotka eivät ay-väelle kuulu pennin vertaa.
- Pitäisi toteuttaa järjestyksen palauttaminen, oli Iiro Viinanen sanonut.

Viinasen puheet ovat varsin kovia, vaikkakin ne tulevat sellaisen henkilön suusta, joka on jo jättänyt politiikan, ja jolla ei ole puolueessaan enää asemaa. Se, että hänet on kaivettu esiin kokoomuslaiseen talviseminaariin, on kuitenkin osoitus siitä, että puolueessa haikaillaan Viinasen oppien perään. Eikä kyseessä ole pelkkä huulenheitto tai sattuma.

Nykyisessä kuuden puolueen hallituksessa, jossa SDP on toinen pääpuolue ja vastapaino, kokoomus on yrittänyt viedä käytäntöön Viinasen oppeja siinä kuitenkaan suuremmin onnistumatta.

Noin vuoden kuluttua pidettävät eduskuntavaalit ovat seuraava etappi, jossa ratkaistaan myös Viinasen oppien eteneminen.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva