Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

14.2.2014 - Porin johtajakohu ampui yli

Viikko sitten käyntiin kohahtanut keskustelu Porin kaupunginjohtajan Aino-Maija Luukkosen asemasta kuihtui kokoon miltei saman tien kuin oli alkanut. Satakunnan Kansan uutisesta lähtenyt kiivas keskustelu kesti vain yli viikonvaihteen, ja maanantaisessa kaupunginvaltuuston kokouksessa asiasta ei kuultu pihahdustakaan.

Käytäväpuheissa on pohdittu sitä, kuka asian oli ”vuotanut” lehdelle. Vuotajan henkilöllisyydellä ei ole asiassa muuta merkitystä kuin se, että vuotajan tai tiedonantajan pontimena on ollut tämän oma poliittinen peli. Tavoitteena on ollut ilmiselvästi lyödä sosialidemokraatteja, joiden mandaatilla Luukkonen virassaan on.

Jäljet johtavat julkisuudessa käydyn keskustelun perusteella perussuomalaisiin, joiden valtuustoryhmä on jakaantunut huonojen henkilökemioiden takia kahtia. Ryhmän puheenjohtaja Janne Salonen on paheksunut, että keskusteluja on käyty salaisissa kabineteissa. Toisaalta tiedetään, että ryhmien välisissä keskusteluissa on useimmiten ollut perussuomalaisia kaupunginhallituksessa edustava Tommi Salokangas, ja ilmeisesti miesten välisessä yhteydenpidossa on ollut ongelmia.
Julkisuudessa Salonen uhkasi kerätä valtuuston jäsenistä vaadittavan neljänneksen eli 14 nimeä, jotka vaativat Luukkosen erottamisprosessin käynnistämistä. Uho lopahti kuitenkin rohkeuden puutteeseen.

On sinänsä oikein, että kunnallishallintoon vaaditaan avoimuutta. Mutta politiikkaa on tehty kautta aikojen myös kabineteissa, ja niin tulee olemaan jatkossakin. Kaikkia keskusteluja ei voida käydä torilla.

Tämänkin keskustelun piti jäädä tammikuussa siihen, kun sosialidemokraattien ryhmän puheenjohtaja Esa J. Wahlman ilmoitti, etteivät demarit lähde prosessiin mukaan.

Aino-Maija Luukkosen tavasta johtaa kaupunkia voidaan olla montaa mieltä, mutta Porin päättäjien olisikin ollut tyhmää lähteä siihen nyt, kun Pori parhaillaan käy liitosneuvotteluja usean kunnan kanssa. Julkinen sekoilu ei anna naapurikunnille hyvä kuvaa Porin päättäjien ja virkamiesten yhteistyökyvystä. Kohu ei siis ollut mitenkään Porin etujen mukainen.

Toinen syy, jota demaritkin korostivat, olla puuttumatta Porin johtamisorganisaatioon on, että valtuustosopimuksen mukaisesti tämän vuoden aikana ratkaistaan se, siirrytäänkö Porissa pormestarimalliin.

Vertauskuvallisesti voidaan todeta, johtajakohu ampui pahasti yli. Kohun aiheuttajat olivat myös ampua omaan jalkaansa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva