Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

22.11.2013 - Kuntien pienipalkkaisten ei pidä olla ökyetujen maksajina

Kohu Kuntien eläkevakuutuksen Kevan toimitusjohtajan Merja Ailuksen (kesk) avo-bemarista ja miljoona-asunnosta on oikeutettu, sillä ei ole mitenkään oikeudenmukaista, että kuntien, valtion ja seurakuntien pienipalkkaiset työntekijät maksavat eläkejohtajiensa ökyedut.

Ailuksen lausunnot ja toiminta osoittavat, että entisen ay-johtajan asenteissa on vikaa, kun kun hän on vaatinut yhä hulppeampia etuja ja palkankorotuksia. Oudolta kuulostaa myös hänen julkisuudessa esittämä lausuntonsa siitä, ettei hän ole huomannut saaneensa Norjan valtiolta oikeudetonta lapsilisää, jota Norja nyt perii takaisin.

Ailuksen tapauksesta on julkisuudessa yritetty tehdä myös naiskysymystä, mutta siitä ei tässä ole nyt kysymys. Pelkästään ahneudesta.

Tosin Kevan johtajien palkat ja edut eivät ole eläkeyhtiöiden suurimmasta päästä, mutta Keva ei ole myöskään suurimpia eläkeyhtiöitä. Tosin kaikkien eläkejohtajien palkoissa näyttää olevan huomattavasti kohtuullistamisen varaa, jos kerran eläkevarat uhkaavat loppua.

Merja Ailus on tähän asti kieltäytynyt eroamasta tehtävästään, vaikka hän on menettänyt Kevan hallituksen puheenjohtajan Laura Rädyn (kok) luottamuksen. Kun hallitus tänään perjantaina pohtii Ailuksen jatkomahdollisuuksia toimitusjohtajana, sillä tuskin on muuta mahdollisuutta kuin esittää Kevan valtuuskunnalle hänen erottamistaan.

Jupakan ytimessä on toimitusjohtajan myös Kevan hallitus, joka on hyväksynyt hänen etunsa. Siunauksen johtajien eduille ovat antaneet sekä Rädyn johtama nykyinen hallitus sekä edellinen, Sampsa Katajan (kok) johtama hallitus. On jälkiviisasta paheksua ökyetuja nyt kohun keskellä, kun on niille aiemmin antanut hyväksyntänsä.

Toinen jälkiviisastelun aihe on ollut poliittiset virkanimitykset. Kevan toimitusjohtajan paikka on läänitetty keskustalle, ja varatoimitusjohtajan paikat SDP:lle ja kokoomukselle. Keskustan Juha Sipilä on ilmoittanut, että puolue vastustaa poliittisia virkanimityksiä jatkossa - ainakin Kevan kohdalla.

Vuonna 2009, kun Ailusta valittiin toimitusjohtajaksi, tilanne oli toinen. Silloin demarit ja vasemmistoliitto olisivat halunneet toimitusjohtajaksi sitoutumattoman varatoimitusjohtajan Timo Viherkentän, mutta valtuuskunnassa keskusta ja kokoomus valitsivat enemmistöllään kepulaisen Ailuksen ammattiliitto Jytystä.

Niin maailma muuttuu - ainakin hetkellisesti.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva