Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

8.11.2013 - Eurovaaleihin ei pidä lähteä heppoisin taidoin

Puolueet ovat ryhtyneet hyvissä ajoin valmistautumaan ensi vuoden toukokuussa pidettäviin Euroopan parlamentin vaaleihin. Valmistautumisessa tärkeintä on ehdokasasettelu, sillä kansalaisten ääniä tuskin kerätään pelkillä asiakysymyksillä. Tavallisten äänestäjien suhde Euroopan parlamenttiin ja koko unioniin on enemmän tunnepohjaista kuin asioihin perustuvaa. Siksi vaaleissa tarvitaan nimekkäitä ehdokkaita.
Sosialidemokraattien valmistautuminen vaaleihin alkoi laiskasti, koska itsestään selviä ehdokkaita ei ollut juuri muita kuin nykyiset istuvat mepit Liisa Jaakonsaari ja Mitro Repo. He ovat tehneet omaa vaalityötään jo pitkään.

Vasta aivan viime viikkoina SDP:n kentällä on herätty, ja listalle on tullut ehdokkaita, joista puoluevaltuuston on määrä päättää kokouksessaan marras-joulukuun vaihteessa.

Satakunnan Sosialidemokraatit päättivät aiemmin tänä syksynä, ettei eurovaaleihin aseteta Satakunnasta omaa ehdokasta, koska maakunnasta ei löytynyt riittävän kovaa nimeä, jolla olisi valtakunnallista tunnettavuutta. Porilaisen opetusministeri Krista Kiurun nimi oli esillä jo keväällä, mutta hän ilmoitti hyvissä ajoin keskittyvänsä mieluummin politiikantekoon kotimaassa, ja satakuntalainen järjestöväkikin halusi pitää oman ministerinsä.

Muissa demaripiireissä on sen sijaan oltu rohkeampia, ja ehdokkaiksi on esitetty sekä kokeneita poliitikkoja että tuoreempaa voimaa. Kokemusta edustavat entinen mep ja nykyinen kansanedustaja Riitta Myller Pohjois-Karjalasta sekä kansanedustaja Johannes Koskinen Hämeestä, Uusin ehdokas on kansanedustaja Ilkka Kantola Turusta. Tuoreutta taas edustavat toimittaja Timo Harakka, jolla on eniten näkyvyyttä politiikan ulkopuolelta, SDP:n varapuheenjohtaja Eero Vainio Hämeestä sekä Euroopan demarinuorten puheenjohtaja Kaisa Penny Pirkanmaalta.

He ovat kaikki nimiä, jotka tunnetaan ainakin sosialidemokraattien keskuudessa. Toinen asia on, onko heistä niin sanotusti kansan villitsijöiksi. Sen näyttää kevään vaalitaistelu.

Puoluesihteeri Reijo Paananen on uumoillut julkisuudessa, että nimitä tullee vielä lisää. On syytäkin, sillä todellinen superehdokas SDP:ltä vielä puuttuu.

On kuitenkin hyvä pitää mielessä se, ettei superehdokkaan pidä olla superjulkkis. Euroopan parlamentin merkitys lainsäätäjänä on kasvanut niin suureksi, ettei sinne pidä lähteä heppoisin tiedoin ja taidoin.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva