Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

18.10.2013 - Porin päiväkirurgia on vaikea pala demareille

Porin kaupunginhallitus päätti tällä viikolla, että Porin kaupunginsairaalan päiväkirurgia siirretään liikkeenluovutuksena Satakunnan sairaanhoitopiirin alaisuuteen ensi vuoden alussa. Sosialidemokraattien esittämänä kompromissina päätökseen saatiin kuitenkin siirtymäaika, eli leikkaustoiminta jatkuu kaupunginsairaalan tiloissa vielä kesäkuun loppuun 2015.

Päätös oli vaikea pala erityisesti sosialidemokraateille, jotka ovat perinteisesti kannattaneet Porin oman leikkaustoiminnan säilyttämistä.

Tuon näkemyksen vieminen läpi on ollut kuitenkin koko ajan vaikeampaa, sillä perusturvan virkamiehet apulaiskaupunginjohtaja Aulis Laaksosta (vas) myöden ovat ajaneet siirtoa kuin käärmettä pyssyyn.

Siirron kannalla on ollut myös suurin ryhmä kokoomus apupuolueineen. Tilannetta on sekoittanut myös se, että demarien kumppanina asiassa ollut vasemmistoliitto on nyt jakaantunut asiassa kahtia, koska kovalla rytinällä demarien kimppuun käynyt valtuustoryhmän puheenjohtaja Tapio Furuholm ei ole saanut joukkojaan kokoon. Epämääräinen kanta asiaan on ollut myös perussuomalaisten ryhmällä, joka on Porin kunnallispolitiikassa vaa’ankielen asemassa.

Sosialidemokraattien ryhmän johtajalla Esa J. Wahlmanilla onkin ollut vaikea paikka neuvotella asiassa semminkin, kun demarien omassakin ryhmässä on ollut myös vastakkaista näkemystä. Esimerkiksi Porin politiikan nyt jättänyt ja Tehyn puheenjohtajaksi siirtynyt Rauno Vesivalo on pitänyt siirtoa järkevänä.

Asian käsittely julkisuudessa on ollut tässäkin tapauksessa sikäli erikoista, että asia ollaan kaatamassa sosialidemokraattien niskaan ikään kuin SDP olisi Porissa edelleen se, joka määrää tahdin. On muistettava, että kaupungissa on porvarienemmistö.
On ymmärrettävää, että tilanne herättää hämmennystä ainakin niiden kaupunkilaisten keskuudessa, joilla on pelkästään hyviä kokemuksia kaupunginsairaalan leikkaustoiminnasta. Hoito on ollut hyvää, ja käsi- tai polvioperaatioihin on päästy lyhyellä jonotusajalla. Pitenevätkö nyt jonot?

Kaupunginsairaalan tilanteesta on annettu myös väärää tietoa esimeriksi Satakunnan Kansassa, joka pääkirjoituksessaan 16.10. väitti, että kaupunginsairaala olisi joutunut turvautumaan keskussairaalan lääkäreihin. Näinhän ei ole, vaan sairaalalla on omat vakinaiset lääkärinsä.

Politiikassa on nykyisin lähes kaikki sallittua, mutta siinäkin tulisi pysyä tosiasioissa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva