Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

13.9.2013 - Äärioikeistolaisuuden ilmiöihin pitää suhtautua vakavasti

Kokoomusnuorten hyväksymän tavoiteohjelman mukaan järjestö haluaa mm. poistaa työehtosopimusten yleissitovuuden ja kansanryhmää vastaan kiihottamisen kieltävän lakipykälän.

Porvarinalut vaativat myös luopumista verotuksen progressiosta sekä perintöverosta, haluavat valtionyhtiöiden yksityistämistä ja kauppojen aukiolosääntelyn purkamista. Heidän mielestään myös ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan maksaminen tulisi rajoittaa 90 päivään. Passiivisia sosiaalietuuksia tulisi karsia ja julkisten terveyspalvelujen maksullisuutta tulisi lisätä. Järjestö sallisi myös eutanasia.

Kokoomusnuorten tavoitelistalla ovat myös Suomen Nato-jäsenyys, rajojen sulkeminen kiintiöpakolaisilta, mopojen nopeusrajoituksen nostaminen 60 kilometriin tunnissa ja talvirengaspakon poistaminen.

Tässä vain osa tavoitteista, jotka Kokoomusnuoret hyväksyivät liittokokouksessaan tavoiteohjelmaansa.

Ohjelman sävy on äärioikeistolainen, eikä ole ihme, että emopuolue Kokoomuksen johto on irtisanoutunut nuorisojärjestön tavoitteista. Itse aikanaan Kokoomusnuoria johtanut ja rähmällään Neuvostoliittoon ollut Ilkka Kanerva piti perussuomalaisten Jussi Halla-ahoa harrastelijana kokoomusnuoriin verrattuna.

Kokoomusjohdon hädän asiassa ymmärtää, koska puolue haluaa ainakin julkisuudessa esiintyä liberaalina hyvinvointiyhteiskunnan kannattajana. Eri asia on, mitä puolueen jäsenkentän syvissä riveissä ajatellaan. Kaikki äärioikeistolaisesti ajattelevat eivät ole suinkaan ryhmittäytyneet perussuomalaisten leiriin.

Kokoomusnuorten äärioikeistolaiset ja populistiset tavoitteet eivät ole mitään nuorten leikkimielistä heittelyä.

On muistettava, että nuorisojärjestöistä noustaan aikanaan emopuolueiden päättäjiksi. Näiden nuorten äärioikeistolaiset tavoitteet onkin otettava vakavasti, sillä he saattavat myöhemmin olla Kokoomuksen johdossa rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa. Jos samat tavoitteet ovat voimassa vielä silloin, on siitä leikki kaukana.

Äärioikeistolainen populismi on nostanut päätään useassa Euroopan maassa. Vallassa on nyt sukupolvi, joka ei ole henkilökohtaisesti kokenut sotaa. Toinen maailmasota lähi liikkeelle juuri saksalaisesta populismista tunnetuin seurauksin. Siksi äärioikeistolaisiin ilmiöihin pitää tänäänkin suhtautua vakavasti myös Suomessa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva