Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

9.8.2013 - Satakunta on saaman puolella

Torstaina julkistettu valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd) budjettiehdotus vuodelle 2014 on satakuntalaisittain myönteinen ainakin siksi, että se sysää maakunnalle tärkeän valtatie 8:n parannuksen Porin ja Turun välillä lopullisesti liikkeelle.

Budjettiehdotus vahvistaa jo kehysriihessä sovitun asian, ja 8-tie saa ensi vuodeksi 20 miljoonaa euroa. Lisäksi hankkeelle on jo annettu lisäbudjetissa 5,5 miljoonaa euroa. Aiemmin hanke on yhteensä saanut 100 miljoonan euron varauksen useammalle vuodelle.

Tosin koko Porin ja Turun välisen tieosuuden kunnostaminen nykypäivän liikennevirtoja varten edellyttää noin 200 miljoonan euron rahoitusta, mutta jo nytkin luvatuilla rahoilla hanke saadaan vauhtiin.

Nyt on vielä varmistettava se, etteivät kaikki alkurahat mene Turun päähän, vaan että työt aloitetaan myös Porin päästä. Kaikki Porin ja Rauman väliä valtatietä pitkin ajaneet ovat varmasti tiedostaneet tien tukkoisuuden.

Kasitien töiden aloittaminen ensi vuonna on myönteinen signaali maakunnan elinkeinoelämälle, joka on tien suurin käyttäjä. Tämä signaali on pantu merkille mm. Rauman kauppakamarissa, joka on alueen elinkeinoelämän merkittävä edunvalvoja. Toivottavasti se pannaan merkille myös itse yrityksissä, jotka näin voisivat katsoa tulevaisuuteen valoisammin ja pitää työntekijänsä töissä irtisanomisten sijaan.

Tosin Raumallakin kaivataan vielä meriväylän syventämistä, jolle lupailtiin kehysriihessä rahaa vuoden 2015 budjettiin.
Maakunnan edunvalvojat ovat kilpailleet siitä, kenen ansiota nyt Satakuntaan saadut väylärahat ovat. Eittämätön tosiasia on kuitenkin se, että tässä suuri merkitys on ollut entisellä viestintäministerillä Krista Kiurulla (sd), joka hallituksen ainoana satakuntalaisministerinä paimensi maakunnan etua.

Nyt opetusministeriksi siirtyneellä Kiurulla on näytön paikka, miten hän pystyy turvaamaan Satakunnan koulutuksen tulevaisuutta. Haasteita on silläkin sektorilla.

Nyt julkistettu talousarvioehdotus on vasta Urpilaisen näkemys, ja todellinen vääntö alkaa elokuun lopulla hallituksen budjettiriihessä. Mikäli Urpilainen saa ajettua läpi elvytysvaatimuksensa, sietää toivoa, että myös Satakunta saa niistä miljoonista omansa.

Satakunnassa on esimerkiksi useita koulurakennuksia, jotka kaipaavat korjausta. Niiden huomioiminen elvytyshankkeissa antaisi lisää vauhtia elinkeinoelämän rattaisiin Satakunnassa ja työtä työttömille. Eivätkä maakunnan tietkään ole priimakunnossa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva