Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

28.6.2013 - Pori tahdittaa kesän puheenaiheet

Uusi Aika jää tämän lehden jälkeen kahden viikon tauolle ja töihin palataan samaan aikaan kuin Pori Jazz ja Suomi Areena valtaavat Porin ja aika paljon koko Suomenkin huomion.

Pori Jazz järjestetään 13.–21. heinäkuuta ja yhteiskunnallinen kesätapahtuma Suomi Areena 15.–19.7. Musiikki on Porissa soinut ”maailman sivun”, mutta Suomi Areenakin järjestetään nyt jo kahdeksannen kerran. Lisäksi on jo sovittu, että Suomi Areena jatkaa Porissa 2014.

Suomi Areenasta on vuosien varrella kasvanut yksi Suomen kesän huomattavimmista tapahtumista. Vanhaa Flora-mainosta mukaillen voi ihmetellä, mistä kesällä puhuttiin ennen Suomi Areenaa. Kaupunki ja MTV iskivät kultasuoneen konseptin keksiessään. Jutun aiheet eivät lopu toimittajilta kesken, ja tapahtumasta hyötyy koko mediakenttä. Tämän kesän keskustelujen aiheet vaihtelevat nuorten syrjäytymisestä Syyrian hätään ja ruotsin kielen asemasta huippu-urheilun tilaan.

Lisäksi Porissa voi bongata ison joukon suomalaisia eturivin vaikuttajia poliitikoista yritysjohtajiin ja kulttuuripersooniin. Mukana ovat mm. Tarja Halonen, Eero Heinäluoma, Antti Herlin, Erkki Liikanen, Raimo Sailas, Jorma Ollila, Jyri Häkämies, Juha Sipilä, Alexander Stubb, Pia Viitanen, Hjallis Harkimo, Minna Kauppi, Anja Snellman, Mari Rantasila, Lenita Airisto sekä Timo Koivusalo.

Yksi tärkeimmistä keskusteluista, joka Porissa käydään, on varmasti SAK:n torstaina 18. kesäkuuta järjestämä paneelikeskustelu, jossa selvitellään lähtökohtia tulevalle työmarkkinakierrokselle.

Tänä vuonna Suomen Punainen Risti on Suomi Areenan pääyhteistyökumppani. SPR tuo tapahtumaan keskustelujen ja puheiden lisäksi konkretiaa. Järjestö pystyttää keskelle Poria evakuointileirin ja -sairaalan, ja evakuointileirissä voi myös yöpyä. Näin voi saada pienen – hyvin pienen mutta kuitenkin – tuntuman siitä, miltä tuntuisi olla pakolainen tässä maailmassa. Samoin Konfliktin keskellä -roolipelissä pelaajat saavat tuntumaa siihen, mitä pakolaiset joutuvat kokemaan paetessaan sodan jaloista.

Suomi Areena on tänä kesänä laajempi kuin koskaan. Se on toisaalta ylpeilemisen aihe: Porissa päätetään, mistä Suomessa kesällä puhutaan.

Toisaalta suuruus lyö jo vastaan, ainakin jos ajattelee tavallisia keskusteluihin osallistujia. Aikaisempien vuosien kokemus on jo osoittanut, että kun panelistit ovat sanoneet sanottavansa, yleisölle ei juuri jää aikaa esittää kysymyksiä ja kunnon vastauksia on vaikea saada.

Mutta kaikesta huolimatta, tavallisten porilaisten ja jazzvieraiden kannattaa ottaa keskusteluista ja muista tapahtumista irti sen minkä ehtii ja jaksaa. Yhden kesäisen viikon antia voi sitten sulatella koko talven.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva